Crypto lunch: prijs Bitcoin en crypto daalt. Nieuwe ETH killer? DeFi update

Tech Robert Kroes 24 sep 2021
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels is het weer lunchtijd, dus tijd voor de live Bitcoin prijs en de live prijzen van de top 25 cryptomunten. Daarnaast bekijken we een aantal belangrijke ontwikkelingen in DeFi en maken we kennis met een mogelijke nieuwe Ethereum (ETH) killer.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin daalt, prijzen top 25 cryptomunten ook rood

Op het moment van schrijven bedraagt de live Bitcoin prijs EUR 35.906,22 ($  42.153,39). Dit is 3,38% lager dan tijdens de crypto lunch van gisteren.

Ook de prijzen van de andere cryptomunten uit de top 25 zijn flink in mineur. Uitzonderingen zijn Terra (LUNA) en nieuwkomer Vectorium (VECT), die respectievelijk 3,27% en 1,30% winst noteren. Het zwaarste verlies is vandaag voor Filecoin (FIL), dat in één dag 13,38% verliest. Dit is echter niet de enige munt die het verlies in dubbele cijfers noteert. Dit kun je zien in het live crypto overzicht van Tradeincrypto.com waar je 24 uur per dag en dus ook het hele weekend alle live cryptoprijzen kunt analyseren.

DeFi update, nog steeds populair ondanks toenemende regeldruk

Eerder deze maand kondigde SEC aan dat zij actie gaat ondernemen tegen DeFi-initiatieven. De gevolgen voor de DeFi-markt zijn duidelijk. Direct na bekendmaking van de waarschuwing van de SEC tegen Coinbase daalde het vastgelegde vermogen in DeFi ongeveer 25% (van zo’n 98 miljard dollar naar 76 miljard dollar). Hierna herstelde het vermogen wel, maar bleef onder de eerdere stand. Analisten verwachten dat de SEC wel fikse schade kan toebrengen aan DeFi-projecten, maar dat ze de markt niet geheel kan reguleren omdat veel initiatieven buiten de Verenigde Staten ontstaan.

Een ander deel van DeFi, de NFT’s (die vooral gebruikt worden voor digitale verzamelobjecten), blijven erg populair. Zo zorgde een veiling van digitale TIME-covers (de zogenaamde TIMEPieces) voor een record. In een poging om de hele collectie van 4.676 TIMEPieces in bezit te krijgen heeft een verzamelaar 22,5 Ethereum (ETH) aan transactie fees betaald. Ondanks deze poging ter waarde van $ 70.000,- (aan crypto fees alleen) lukte de transactie niet. Wel is de lancering een succes. Momenteel hebben al 1.934 verzamelaars toegeslagen, waarmee de collectie in één dag $ 600.000,- ophaalde. Wat de nieuwe eigenaren krijgen met de digitale cover is nog niet duidelijk. Men heeft het over aan deelname aan evenementen en ‘exclusieve digitale ervaringen’. De prijs van één cover is 0,1 ETH + de transactiekosten, die momenteel op $ 11,- per stuk liggen.

Wordt deze crypto munt de nieuwe Ethereum (ETH) killer?

De vorige situatie illustreert één van de kritiekpunten op Ethereum (ETH), de hoge transactie-fee. Daarom gaan steeds meer gebruikers op zoek naar andere blockchains die sneller en goedkoper werken. Deze worden ‘Ethereum-killers’ genoemd. Meestal gaat het dan om de Cardano (ADA) of Solana (SOL) blockchain, maar daar lijkt een concurrent bij te komen. Uit overzichten van grote transacties blijkt namelijk dat men in de afgelopen uren liefst 598.174 Ethereum (ETH) verplaatst. Opvallend is dat er veel grote transacties naar het Arbitrum platform gaan. Het nieuwe platform, gecreëerd door Offchain Labs, heeft nog geen eigen crypto munt maar is klaarblijkelijk al wel populair. Wat het effect van deze nieuwe kaper op de kust voor Ethereum (ETH) is, valt nog moeilijk te zeggen. Weliswaar daalt de live Ethereum (ETH) prijs met 7,88%, maar het is door de algemene mineurstemming niet te bepalen wat het effect van deze ontwikkeling is op de koers.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen