Crypto lunch: Prijs Bitcoin en crypto stijgt door. Tijd om de dip te kopen?

Tech Robert Kroes 16 dec 2021
Leestijd: 3 minuten

Het is weer lunchtijd op de Europese financiële markten, dus serveren wij de cryptolunch. We bekijken eerst de stijgende prijzen voor de Bitcoin en top 25 crypto. Daarna bekijken we iemand die op het juiste moment de dip kocht. Tot slot bekijken we of het ook voor ons het juiste moment is om de dip te kopen.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de actuele prijzen van de top 25 cryptomunten.

Live Bitcoin prijs en prijzen top 25 crypto stijgen door

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 43.688,34 ($ 49.283,99). Dit is 2,16% hoger dan tijdens de cryptolunch van gisteren.

Ook bij de top 25 crypto zien we afgezien van de stable coins stijgende prijzen. De grootste winst is voor Avelanche (AVAX) met +17,95% in één dag. Op de site van Tradecrypto.com zien we dat er meer cryptomunten zijn die de winst in dubbele cijfers schrijven.

Deze investeerder pakte op het juiste moment de dip, maar wie was het?

Eergisteren zagen we dat de Dogecoin (DOGE) een plotselinge koersexplosie doormaakte. Dit werd veroorzaakt door het nieuws dat Tesla nu betaling in DOGE accepteert voor merchandise. Nu blijkt dat er vlak voor de bekendmaking van het nieuws een zeer opvallende transactie is gedaan. Een investeerder met alias “Jzil3K’ deed een transactie waarbij er voor bijna een miljard dollar aan DOGE werd getransfereerd. Het verzendadres lijkt gekoppeld aan een cryptobeurs, terwijl de ontvanger slechts 1 inkomende transfer registreerde. Hier zie je details van deze transactie.

Uiteraard wordt er druk gespeculeerd over deze transactie. Leden van de DOGE community vermoeden dat iemand bij Tesla of misschien wel Elon Musk zelf achter de transactie zit, maar er is één feit dat dit niet onderschrijft. De munten zijn namelijk niet verkocht door de ontvanger. Toch is zo’n transactie natuurlijk voer voor speculatie en koren op de molen van degenen die pleiten voor meer regelgeving. Het laatste woord lijkt over deze transactie dus (nog) niet gesproken.

Is dit het moment om de Bitcoin of crypto dip te kopen?

Als we heel neutraal blijven kunnen we concluderen dat de hiervoor besproken investeerder op het juiste moment de dip van DOGE gekocht heeft. De vraag is of dit het moment is om de dip voor Bitcoin en andere crypto te komen.

Deze analisten maakten een uitgebreide analyse van de FED-beslissing. Zij verwachten dat investeerders door de FED-beslissingen in overheidsopties zullen stappen en risico’s meer zullen mijden. Ook verwachten zij dat de rente op leningen stijgt. Daarnaast ziet men als gevolg van deze twee factoren ook een daling van kapitaal dat men in risicovollere beleggingen wil investeren. Hierdoor verwacht men meer volatiliteit en juist een prijsdaling van de risicovolle beleggingen. Een stijging op korte termijn wordt volgens hen dus gevolgd door een correctie op lange termijn.

De redenatie is niet onlogisch, maar wij plaatsen twee kanttekeningen. Enerzijds is het de vraag hoe Corona zich ontwikkelt. Als de economie in Amerika weer terugloopt kan de FED natuurlijk besluiten de tapering weer terug te draaien of te vertragen. Daarnaast wordt summier besproken dat de FED de inflatie voorlopig ongemoeid wordt. Crypto zijn al langer een favoriete schuilplaats waar investeerders het inflatiespook kunnen negeren. Zoals altijd zal de markt bewijzen wie er gelijk heeft.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen