Robert Kroes
Robert Kroes Tech 15 dec 2021
Leestijd: 3 minuten

Bitcoin lunch: prijs BTC en crypto stijgt: verdere stijging en verwarring

Inmiddels is het weer lunchtijd voor de Europese financiële markten. Het is haast onwennig, maar we gebruiken de lunch met een verder stijgende Bitcoin en stijgende prijzen van de top 25 crypto. Na de crypto live koersen bekijken we waarom de prijs van Bitcoin in de war lijkt en waarom de kans groot is dat BTC later vandaag verder stijgt.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live prijs Bitcoin en prijzen top 25 crypto stijgen door

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 42.773,06 ($ 48.225,96). Dit is 1,78% hoger dan tijdens onze cryptolunch van gisteren.

Ook de prijzen van de andere crypto uit de top 25 stijgen verder. We zien over het algemeen groene cijfers. Naast een kleine negatieve momentopname zien we dat Dogecoin (DOGE) het momentum van gisteren weer kwijt is. De munt verliest 14,23%. De grootste winst in de afgelopen 24 uur is voor Avelanche (AVAX). Investeerders in deze cryptomunt kunnen een rendement van 14,58% noteren. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen analyseren.

Bitcoin prijs in de war op grote cryptobeurzen

Voor investeerders die hun koersen volgen via Coinbase of Coinmarketcap begon de dag wel erg positief. Een glitch zorgde voor absurde cryptoprijzen. Zo was Ethereum (ETH) de Bitcoin ineens voorbij gestreefd met een waarde van ruim $ 493 miljard. De grootste cryptomunt moest het met een waarde van ‘slechts’ iets meer dan $ 190 miljard stellen.

Volgens de beide providers was het puur een weergavefout en is de handel er niet door geraakt. De reacties waren dan ook vooral humoristisch. Inmiddels weet men wat er aan de hand is en werkt men aan een oplossing.

Stijgt de BTC-prijs vandaag verder?

Momenteel lijken de markten vooral in afwachting van de beslissingen van de FED. Waar andere financiële markten een verlies noteren stijgen cryptomunten juist. Daarmee lijkt het erop dat crypto-investeerders al slecht nieuws ingeprijsd hebben. Daarnaast reageert de cryptomarkt in beginsel tegengesteld en dus juist positief op stijgende inflatie.

Men verwacht vanmiddag dan ook grotere volatiliteit op de cryptomarkt als de FED haar definitieve standpunten bekend maakt. Veel analisten, waaronder Michaël van de Poppe verwachten een ‘buy the news’ event, waarbij de koers gaat stijgen.

Toch is niet iedereen even enthousiast. Technische analyses laten namelijk een klassiek ‘hoofd-schouder patroon zien’. Daarnaast is het handelsvolume snel gedaald, waardoor men wellicht bij kopers nu niet de kracht ziet om de Bitcoin koers sterk te laten stijgen. Op korte termijn verwacht men echter wel positiviteit met een koersdoel van $ 53.000,- en weerstand op $ 60.000,-.

Op langere termijn kan het echter alle kanten op. De bandbreedte ligt momenteel tussen support op $ 40.000,- en weerstand op $ 53.600,-. Wij blijven dus rekening houden met een onzekere cryptomarkt.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!