Crypto update: Prijs BTC & crypto daalt: Elon Musk megaclaim, ETH, DOT

Tech Robert Kroes 17 jun 2022
Leestijd: 4 minuten

Inmiddels zijn de Amerikaanse markten weer gesloten. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarna bekijken we de megaclaim die boven het hoofd van Elon Musk hangt over Dogecoin (DOGE). Verder analyseren we de verwachtingen voor Ethereum (ETH) en Polkadot (DOT) prijs.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs en prijzen top 25 crypto dalen weer

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 19.696,- ($ 20.712,45). Dit is 7,19% lager dan tijdens onze crypto update van gisteravond.

Ook de prijzen van de meeste top 25 crypto dalen weer. We zien naast de stable coins alleen nog een kleine plus van 0,45% voor LEO Token (LEO). Polkadot (DOT) noteert momenteel met -10,40% het grootste verlies. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen analyseren.

Crypto belegger in Dogecoin (DOGE) dient megaclaim in tegen Elon Musk

Elon Musk en zijn bedrijven Tesla en SpaceX zijn aangeklaagd voor de rechtbank in Manhattan door belegger Keith Johnson. Hij stelt dat Elon Musk beleggers misleid heeft door net te doen alsof Dogecoin (DOGE) een waardevolle investering was terwijl hij wist dat deze crypto waardeloos was. Hierdoor creëerde Musk volgens hem een piramidespel.

Hij eist nu dat Musk en zijn bedrijven de Dogecoin (DOGE) niet meer promoten. Ook wil hij dat de rechter verklaart dat het investeren in de munt geen beleggen maar gokken is. Daarnaast eist hij nog wat geld. In een class action claim (simpel gezegd een groepsaansprakelijkheidsclaim namens alle DOGE beleggers) eist hij $ 86 miljard aan compensatie voor geleden verliezen. Omdat de Dogecoin sindsdien zwaar in prijs daalde wil hij het drievoudige als compensatie voor koersverliezen. Daarmee komt de totale claim op $ 258 miljard.

Het is vooralsnog niet duidelijk hoe Johhnson zijn claim gaat bewijzen en hoeveel hij belegt heeft. Ook heeft Reuters uiteraard om een reactie gevraagd aan Elon Musk, maar die is er nog niet.

Beleggers in Dogecoin (DOGE) lijken nog niet te zeer in paniek. Of het de algemene stemming op de cryptomarkt is of dat de DOGE beleggers voorzichter zijn is moeilijk te bepalen. Feit is dat de live Dogecoin (DOGE) prijs met $ 0,0556 7,22% lager is dan gisteren.

Hoe ver gaat Ethereum (ETH) prijs nog onderuit?

Een van de crypto die het momenteel zwaar te verduren heeft is Ethereum (ETH). Met de Merge en de omschakeling naar Ethereum 2.0 met Proof of Stake zijn de vooruitzichten op lange termijn nog steeds positief. De vraag is dan ook wat de verwachting op korte termijn is.

Voor de ambitieuze crypto investeerder zouden er namelijk wel eens kansen kunnen ontstaan. We zagen immers een krachtig herstel van 23% van de prijs. Vandaag zien we echter dat dit een zogenaamde bull-trap was. De live Ethereum (ETH) prijs bedraagt momenteel namelijk $ 1.092,27 en dat is 11,41% lager dan gisteren.

Hierdoor vormt zich op basis van technische analyses een bearish patroon. Dit wordt versterkt door problemen bij Celsius (CEL) en Three Arrow Capital, 2 bedrijven die grote hoeveelheden Ethereum (ETH) in beheer hebben. Bij een koers rond $ 1.000,- dreigt er in de portefeuille van Three Arrow Capital voor $ 250 miljoen aan ETH geliquideerd te worden. Zo’n hoeveelheid crypto in de markt betekent uiteraard meer prijsdruk.

Er lijkt dan ook een bear pennant patroon te ontstaan waarbij het koersdoel op $ 850,- komt. Dit zou een verlies van 25% ten opzichte van de prijs van vandaag betekenen.

Wat kunnen crypto beleggers van Polkadot (DOT) verwachten?

Met het grootste verlies van de dag kunnen we constateren dat de beren zich flink tegoed doen aan Polkadot (DOT). Ook hier is de vraag hoeveel honing er nog op de DOT prijs zit.

Helaas lijken ook hier de beren de koers nog in de greep te hebben. De live Polkadot (DOT) prijs ligt met $ 7,260 namelijk onder het supportniveau van $ 7,33. Hierdoor zijn de ogen gericht op het volgende supportniveau. Dit ligt aan de onderzijde van de Bollinger bands op $ 6,38.

Ondertussen zien we de Bitcoin (BTC) prijs langzaam dalen richting $ 20.000,-. Een break daaronder kan enorme gevolgen hebben. Dit is uiteraard alle reden om onze Bitcoin lunch van vrijdagmiddag te lezen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen