Crypto lunch: prijs BTC, crypto daalt: waarom? Verwachting, Sun exposed

Tech Robert Kroes 10 mrt 2022
Leestijd: 4 minuten

De live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto staan ook vandaag weer centraal in onze crypto lunch-update. Daarnaast bekijken we waarom de cryptoprijzen dalen en verwachtingen van analisten. Ook bekijken we waaraan ex-TRON topman Justin Sun de bijnaam ‘crypto swindler’ te danken heeft.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs en koersen top 25 crypto dalen snel

Op het moment van schrijven bedraagt de live Bitcoin prijs EUR 35.579,30 ($ 39.091,58). Dit is 7,29% lager dan gisteren.

Ook de prijzen van de top 25 crypto dalen snel, maar in de meeste gevallen minder hard dan de BTC. We zien alleen rode cijfers op de digitale koersenborden. Cosmos (ATOM) verliest momenteel met -7,83% het meest. Op de site van Tradeincrypto.com kun je alle live cryptoprijzen analyseren.

Waarom dalen de prijzen van Bitcoin en crypto?

In percentage lijkt de daling fors, maar de-facto levert de cryptomarkt de winsten nadat gisteren de executive order over crypto van Joe Biden bekend werd weer in. Hiervoor zijn 4 oorzaken aan te wijzen:

  • De voortdurende onzekerheid over de situatie in Rusland en impact van sancties op de cryptomarkt;
  • De correlatie met Amerikaanse aandelen die dalen;
  • Een afwachtende houding bij investeerders met oog op de komende Europese inflatiecijfers en het Europees rentebesluit dat vandaag verwacht wordt;
  • De technische analyses die laten zien dat er momenteel te weinig steun is voor de Bitcoin om door de $ 42.500,- weerstand te breken. De inmiddels bekende crypto-sneeuwbal heeft ook nu zijn weerslag op de Altcoins.

Wat verwachten analisten van de marktbeweging van crypto?

Zoals we eerder deze week al zagen beweegt de Bitcoin en daarmee de cryptomarkt in een consoliderende trend. De technische analyses laten zien dat dit voorlopig zo zal blijven. Ook de fundamentele factoren op korte termijn laten zowel positieve als negatieve effecten op crypto zien. Daarmee verwacht men vooral veel volatiliteit.

Een van de mensen die een uitgesproken verwachting heeft is de Amerikaanse ondernemer en best-seller schrijven Robert Kiyosaki (bekend van het book “Rich dad, poor dad”). Waar hij tot voor de executive order van Biden positief over Bitcoin en crypto was is hij dat nu helemaal niet meer. Sterker nog, hij verwacht dat deze stap het begin is om alle private cryptomunten in beslag te nemen. Dit is opvallend, want in het algemeen werd de executive order juist enthousiast ontvangen door de cryptogemeenschap en door professionele investeerders.

Voormalig Tron (TRX) topman Justin Sun zwaar onder vuur

Naast alle perikelen rond de executive order en de zeer beweeglijke prijzen is er ook veel te doen om de oprichters van grote cryptomunten. Waar Charles Hoskinson eerder deze week al onder vuur kwam te liggen zijn alle pijlen nu op voormalig TRON (TRX) topman Justin Sun gericht.

In een vernietigend artikel in The Verge wordt de excentrieke voormalig topman genadeloos geroast. Zo zou hij zich schuldig maken aan marktmanipulatie, gebruik maken van insider handelsteams die met voorkennis pump-and-dump schema’s uitvoerden en zelfs een fake cryptobeurs runnen. Dit zou verbloemd zijn door aankoop van cryptobeurs Poloniex.

Ook stellen de anonieme (ex) medewerkers dat hij Sun een criminele organisatie runde waarbij Poloniex als persoonlijke bank zou dienen. De buit zou inmiddels zo’n 300 BTC bedragen.

Inmiddels lijken Amerikaanse autoriteiten zoals de SEC en FBI samen te werken om een enorme rechtszaak te starten tegen Sun. Deze zaak zou veel impact kunnen krijgen, want er zou ook bewijs zijn dat andere belangrijke crypto-kopstukken zoals Binance-topman CZ betrokken zijn. De koers van Tron (TRX) lijkt inmiddels niet bijzonder te lijden onder deze onthullingen. De live Tron (TRX) prijs is met $ 0,0593 3,53% lager dan gisteren en dat is een beperkter verlies dan bij veel andere cryptomunten. Uiteraard blijven we ook deze zaak volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.” 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen