Crypto update: BTC en crypto daalt. Blockchain probleem, USDT & SOL

Tech Robert Kroes 29 jun 2022
Leestijd: 5 minuten

Inmiddels zijn de Amerikaanse markten weer gesloten. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarna delen we hoe het Pentagon problemen met de Bitcoin en Ethereum blockchain ontdekte. Ook zien we waarom Tether (USDT) onder vuur ligt en wat de Solana (SOL) prijsverwachting is.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs en prijzen top 25 crypto dalen

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 19.343,94 ($ 20.443,36). Dit is 1,96% lager dan tijdens onze crypto update van gisteren.

Ook de prijzen van de top 25 crypto dalen. Afgezien van enkele stable coins zien we alleen rode cijfers. Het grootste verlies is momenteel voor Shiba Inu (SHIB), dat 9,47 % inlevert. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen analyseren.

Bom onder crypto? Pentagon vindt Blockchain problemen

De Blockchain is het hart van de betrouwbaarheid van de crypto-industrie, immers die technologie zorgt ervoor dat er niet of nauwelijks met transacties gefraudeerd zou kunnen worden. Het onderzoek van het Pentagon, waaruit blijkt dat er veiligheidsproblemen zijn met de Blockchains van Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) kan dan ook serieuze gevolgen hebben.

Uit het onderzoek blijkt dat er maar 4 kwaadaardige, samenspannende entiteiten nodig zijn om de Bitcoin blockchain te ontregelen. De Ehtereum (ETH) blockchain ontregelen kan al met 2 van dat soort partijen. Daarbij blijkt 60% van al het BTC verkeer via slechts 3 internetproviders te lopen.

Om de blockchains te analyseren maakte men accounts aan bij mining pool sites. De bevindingen zijn schokkend. Zo is er om in te loggen bij de pools (en dus bij de blockchain te komen) vaak niet eens een wachtwoord nodig. Ook blijkt dat men met een eenvoudige cloud server de nodes kan manipuleren en een Sybil attack kan opzetten. Ook blijkt dat er veel software errors en bugs te vinden zijn. Het blijkt dat er nodes actief zijn die hun blockchain software niet geüpdatet hebben. Het hele rapport over de blockchain zwakte is hier te lezen.

Het nieuws is erg vers, dus op dit moment is nog niet in te schatten hoe de markten reageren.

Crypto stable coin Tether (USDT) deze keer letterlijk onder vuur

Als we eerder schreven dat Tether (USDT) onder vuur lag was dit meestal vanwege problemen met de marktkapitalisatie of ruzie met financiële autoriteiten. Deze keer ligt Tether (USDT) letterlijk onder vuur door een aanval van hedge fonds. De fondsen nemen voor honderden miljoenen ‘short’ posities in op de Tether prijs.

Aangezien de prijs van de stable coin normaal gesproken, zoals de naam al zegt, stabiel is moet er dus zwaar slecht nieuws komen om de koers fors te laten dalen. Dit doet men door slecht nieuws te verspreiden en te proberen een zogenoemde de-peg te veroorzaken. Hierdoor zou dan net als bij Terra (LUNA) een situatie ontstaan dat de waarde van de andere assets niet meer voldoende is om de stabiliteit van USDT te garanderen.

Inmiddels heeft de technisch directeur van Tether (USDT) via Twitter gereageerd. Hij bevestigt de gecoördineerde actie van de hedge funds, maar zweert ook dat een Terra (LUNA) scenario voor USDT onwaarschijnlijk is.

Toch zijn we voorzichtig. Tether (USDT) is namelijk ook onderwerp van onderzoek van de SEC (Amerikaanse beurstoezichthouder). Daarnaast ligt de kast met mislukte crypto projecten vol met voorbeelden van initiatieven waarvan het mislukken door de eigenaren onwaarschijnlijk leek.

Technische analyses prijs Solana (SOL) tegenstrijdig

De live Solana (SOL) prijs is op dit moment $ 35,34. Dit is 8,74% lager dan gisteren. Daarmee is men de positieve weekresultaten bijna kwijt, want het resultaat over 7 dagen is nog slechts + 1,44%. Hierdoor geven de technische analyses tegenstrijdige signalen af.

Sinds de bulls vastliepen op de weerstand die rond $ 40,- lag beweegt de koers zich namelijk in een bearish trendpatroon. Hierdoor zijn de ogen gericht op de ‘final bullish support zone’ deze ligt op $ 31,-. Zodra de koers daaronder komt kan er een koersval plaatsvinden die de Solana (SOL) prijs terug duwt naar onder $ 20,-.

Aan de andere kant zijn de ogen gericht op de zone tussen $ 36,80 en $ 38,80. Als de prijs boven deze zogenoemde demand zone komt is een verdere prijsstijging mogelijk. De koers kan dan doorstijgen naar $ 44,-. Hiermee zou dan direct het bearish patroon gebroken zijn (dit gebeurt zodra de koers boven $ 43,- komt). Een verdere koersstijging naar de sterke weerstandszone tussen $ 47,- en $ 49,- is dan mogelijk.

Het lijkt er dus op dat het ook voor Solana (SOL) verstandig is om je te richten op de mogelijkheden om geld te verdienen in een onzekere cryptomarkt.

Wij blijven de ontwikkelingen uiteraard volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen