WANT crypto update: Prijs Bitcoin is afwijkend. De weekendverwachting

Tech Robert Kroes 12 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Inmiddels zijn de financiële markten in Amerika gesloten. Wij leggen de Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten vast. Ook bekijken we de weekendverwachting voor de Bitcoin en de top 25 cryptomunten.

We beginnen uiteraard met de actuele Bitcoin prijs en prijzen van top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin positief, cryptomarkt daalt fors

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin prijs EUR 30.518,18 ($ 36.934,97). Dit is 0,93% hoger dan tijdens de Amerikaanse dagsluiting van gisteren.

Daarmee is de Bitcoin de uitzondering die de regel bevestigt. De prijzen van de andere cryptomunten uit de top 25 zijn namelijk zonder uitzondering negatief. Wederom verliest InternetComputer (ICP) het meest mete een negatief resultaat van 12,59% in 24 uur. Uiteraard kan je op de site van Tradeincrypto.com alle live prijzen van de Bitcoin en top 25 cryptomunten 24 uur per dag volgen.

Wat verwachten analisten dit weekend van de Bitcoin prijs?

Op basis van de technische analyses lijkt de Bitcoin een fikse prijsstijging te kunnen verwachten. Men ziet een zogenoemde short squeeze ontstaan, waarbij market makers de prijs opdrijven om kopers die short opties gekocht hebben uit de markt drukken. Daarnaast neemt de vraag naar de Bitcoin toe, onder meer door de stijgende inflatie in Amerika. Zoals vele beleggers al weten is de Bitcoin voor veel traders een ‘safe haven’ in tijden van inflatie.

Nu kun je bij wedkantoren ook wedden op de prijs van de Bitcoin. Het opmerkelijke is dat dat men daar juist rekening houdt met een forse koersdaling. Waar de zogenoemde odds voor de weddenschap dat Bitcoin in 2021 een koers van $ 10.000,- behaalt in april nog 4/1 (oftewel een kans van 20% was) is de quote nu 8/11, oftewel een kans van 57,9%.

Als mogelijke oorzaken wijzen bookmakers vooral naar de ontwikkelingen in China en het monetaire beleid van Amerika. Kortom, er is nog geen eenduidige mening over de Bitcoin koers op lange termijn.

Wat verwachten we dit weekend van de andere cryptomunten uit de top 25?

Door de correlatie zouden we ook een positief weekend voor prijzen van de top 25 cryptomunten moeten verwachten. Toch lijkt dit voor sommige cryptomunten wat minder vanzelfsprekend, zoals we bijvoorbeeld in de technische analyse van Ethereum (ETH) d0or Sally Ho kunnen zien. Ook voor de Ripple (XRP) zien we een horizontale tot dalende trend voor de Ripple (XRP). Het wordt dus een weekend waarbij het goed is om de ontwikkelingen op de cryptomarkten in de gaten te houden.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen