Crypto update: prijs Bitcoin en crypto crasht weer, dit is waarom en wat nu?

Tech Robert Kroes 18 nov 2021
Leestijd: 4 minuten

Inmiddels zijn de Amerikaanse financiële markten gesloten. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten. We zien dat er weer een crash gaande is en proberen de oorzaken te achterhalen. Ook bekijken we wat dit betekent voor Bitcoin en Ethereum (ETH).

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de actuele prijzenv van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin en prijzen top 25 cryptomunten crashen weer

Op het moment van schrijven bedraagt de live Bitcoin prijs EUR 50.316,77 ($ 57.277,60). Dit is 4,42% lager dan toen de Amerikaanse markten gisteravond sloten.

Ook de actuele prijzen van de top 25 cryptomunten laten weer een flinke bear trend zien. Uitzondering blijft naast de stable coins de Algorand (ALGO), die + 13,06% noteert in 24 uur. Voor het overige zien we dus diep rode cijfers. Grootste daler is de Shiba Inu (SHIB), die 10,88% in 24 uur verliest, maar veel andere cryptomunten doen daar niet veel voor onder zoals we in het live crypto prijzen overzicht van Tradeincrypto.com zien.

Wat is er nu aan de hand met de Bitcoin en andere cryptomunten?

De crash is nog gaande en er zijn nog niet veel analyses. Wel valt ons op dat er veel onrust heerst onder Amerikaanse beleggers. Dit komt enerzijds omdat de overheid vandaag bekend maakte dat zij honderden speciale agenten heeft ingehuurd om op basis van de nieuwe belastingwet op cryptobezit te jagen. De Amerikaanse fiscus verwacht voor miljarden aan cryptomunten in beslag te gaan nemen op basis van de nieuwe wet en daar worden beleggers natuurlijk nerveus van.

Anderzijds komt de zaak tegen BitConnect boef Glenn Arcaro ten einde. Dit is wellicht goed nieuws voor de gedupeerden, maar dit gaat ook zorgen voor een groot aanbod aan cryptomunten. De Amerikaanse autoriteiten hebben namelijk voor een enorm bedrag aan cryptomunten in beslag genomen en deze munten met een gezamenlijke marktwaarde van (op dit moment) zo’n $ 57 miljoen gaan geveld worden ten behoeve van de benadeelden. Hoewel dit natuurlijk goed nieuws is voor de slachtoffers betekent zo’n veiling onrust en een flink aanbod in de markt. Meer aanbod leidt tot dalende prijzen, dus het valt niet uit te sluiten dat de markt ook dit risico inprijst.

Wat betekent dit voor de Bitcoin prijs en Ethereum prijs?

Op dit moment zien we dat er weer snel en veel geliquideerd wordt en dat de crypto sneeuwbal dus weer snel rolt.

Kansen voor Ethereum (ETH) in opportunity zone

Als we inzoomen op de Ethereum (ETH) prijs zien we dat er na het koersrecord van vorige week ook veel HODL’ers hun winst genomen hebben. Overigens gaat het daarbij vooral om kleine en middelgrote investeerders. De Ethereum whales blijven hun bezit vasthouden voor betere tijden en die lijken eraan te komen. We zien namelijk dat de munt in de zogenoemde opportunity zone terecht komt. Dit is een koersgebied waar investeerders op korte termijn naar verwachting risicoloos kunnen kopen omdat er daarna een koersstijging aankomt. Deze koersstijging kan snel gaan. Zelfs een koers van $ 11.000,- voor het einde van het jaar valt niet uit te sluiten. Hoewel de huidige Ethereum (ETH) prijs met $  4.030,11 een verlies van 4,61% ten opzichte van gisteren noteert is het dus zeker de moeite om de Ethereum (ETH) koers nader te bekijken.

Wordt dit het moment om de Bitcoin dip te kopen?

De Bitcoin prijs blijft natuurlijk ook onderwerp van discussie. In de podcast The Market Report bespreekt de redactie van Cointelegraph de mogelijke beweging van de Bitcoin. Zij concluderen dat het nog te vroeg is om de dip te kopen zoals je in de Podcast kunt horen en zien.

Gelukkig bespreekt men de Bitcoin prijs aan het begin. Voor degenen die niet willen luisteren komt het er kort samengevat op neer dat met name de Amerikaanse regelgeving voor onzekerheid zorgt. Zij sluiten niet uit dat als gevolg van die onrust de koers richting $ 52.000,- tot $ 54.000,- gedrukt gaat worden. Toch heeft men nog steeds goede hoop dat er op langere termijn een rebound met snelle koersstijgingen komt. De huidige Bitcoin prijs van ± $ 57.000,- in een dalende markt geeft aan dat we voorzichtig moeten blijven.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen