Crypto update: prijs Bitcoin herstelt, Jackson Hole preview en prijs impact

Tech Robert Kroes 26 aug 2021
Leestijd: 4 minuten

Inmiddels is ook de Amerikaanse handelsdag voorbij. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de prijzen van top 25 cryptomunten. Daarnaast blikken we vooruit naar de Jackson Hole meeting van de FED en bekijken we wat de te verwachte invloed op de cryptomarkt is.

Zoals altijd beginnen we met de live Bitcoin prijs en de actuele prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin herstelt, cryptomarkt wisselt

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 41.778,02 ($ 49.090,81). Dit is 1,88% hoger dan toen de Amerikaanse markt gisteravond sloot.

Op de cryptomarkt lijkt de correctie ook op laatste benen te lopen. De koersen die verlies schrijven houden de verliezen vaak beperkt. Uitzondering op de regel is Avalanche (AVAX), die na eerdere recordstijgingen nu 15,74% inlevert in 24 uur. Verder zijn er weer veel groene cijfers. Sterkste stijger is InternetComputer (ICP) dat in 24 uur 6,15% stijgt. Daarmee is de stemming dus positief in aanloop naar een periode die bijzonder volatiel kan worden. Je kunt op de website van Tradeincrypto.com 24 uur per dag alle live cryptoprijzen blijven volgen.

Jackson Hole preview: de FED in het nauw. Wat betekent dit voor de Bitcoin en cryptomarkt?

Tijdens onze crypto koersverwachting voor deze week bespraken we al dat de financiële wereld de adem inhoudt voor de beslissingen die de FED tijdens de komende Jackson Hole Conferentie (die ik abusievelijk Jackson Hall Conferentie noemde) gaat nemen. Er staat namelijk veel op het spel.

Gaat de FED de rente opdrijven om inflatie tegen te gaan?

Zo loopt de inflatie sneller op dan gedacht. Normaal gesproken zou de FED dan ingrijpen, maar als zij dat nu doet zou zij de stijgende werkgelegenheid om zeep kunnen helpen. Nu is deze spagaat normaal al lastig, maar het betreft ook nog eens twee kerntaken van de FED. Zij moet namelijk enerzijds de groei van werkgelegenheid bevorderen en anderzijds de inflatie in toom houden. Daar komt bij dat de Corona-pandemie, die na de vaccinaties zou moeten gaan liggen tot zorg stemt. De Delta-variant blijkt schadelijker dan gedacht. Hierdoor is de angst voor nieuwe maatregelen, economische schade en teruglopende werkgelegenheid groot. De verwachting is dat de FED dan ook geen renteverhoging zal doorvoeren.

Wanneer gaat de FED de steunmaatregelen afbouwen?

De andere grote vraag is of de FED de steunmaatregelen, zoals het inkopen van waardepapier gaat afbouwen. De FED lijkt hierover verdeeld. Een kamp vindt dat de steunmaatregelen niet langer nodig zijn, terwijl anderen zich afvragen of nieuwe maatregelen geen schade zullen doen aan het herstel van de economie. Zij pleiten dus voor verlenging van de maatregelen.

Wordt het vrijdag spannend voor de Bitcoin?

Morgen zal er veel vergaderd worden en vrijdag houdt FED voorzitter Powell zijn speech waarin hij op bovengenoemde punten ingaat. Dat is voor hem persoonlijk ook spannend want zijn termijn verloopt in 2022 en president Biden heeft nog niets losgelaten over een eventuele herbenoeming. De beslissingen van morgen kunnen daar dus zeker een rol bij spelen.

Een zeer uitgebreide analyse met cijfers kun je nalezen op de site van FORBES.

Welke impact zullen de beslissingen van FED op de Bitcoin en cryptomarkt hebben?

Analisten houden er steeds meer rekening mee dat er minder beslist zal worden dan gedacht tijdens de Jackson Hole Conference. Het lijkt er steeds meer op dat de FED beslissingen op zal schuiven tot na bekendmaking van de Amerikaanse werkeloosheidscijfers op 3 september. Ook is dan de vakantieperiode voorbij en is er wellicht meer bekend over de kracht van het Coronavirus en de te verwachten impact daarvan op de economie.

Analisten verwachten dan ook een afwachtende houding op de traditionele financiële markten, maar geen grote koersdalingen zoals je in onderstaande analyse kunt zien.

Daarmee is onrust op de financiële markten, waar de Bitcoin vaak goed op vaart, minder waarschijnlijk. Wel lijkt het erop dat de inflatiecijfers hoger blijven en dat biedt kansen voor de Bitcoin als safe-heaven. Ook het feit dat de werkeloosheidscijfers over augustus niet te lang op zich laten wachten kan tot een afwachtende periode en daarmee langere consolidatie leiden op de traditionele periode.

De verwachting is dat de crypto-industrie bij de uitkomsten van de FED-meeting alleen maar kan winnen. Als men niet ingrijpt loopt de inflatie op en als men wel ingrijpt kan de economische groei vertragen en zullen mensen meer rendabele investeringen zoeken. De Bitcoin en cryptomarkt zullen deze potentie vast benutten.

Toch blijft toegenomen vitaliteit mogelijk en is naast de toespraak van de FED-voorzitter ook de expiratie van Bitcoin opties, aanstaande vrijdag, een spannend moment voor de markt. Wij doen uiteraard verslag.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen