Cryptolunch: rally prijs BTC en crypto. Whales, oorlog en NFT update

Tech Robert Kroes 25 feb 2022
Leestijd: 4 minuten

Ook vandaag serveren wij onze cryptolunch. De eerste gang bestaat uit de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarna serveren we updates over de invloed van de oorlog in Oekraïne op crypto, whale acties en NFTs.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Live Bitcoin prijs en prijzen top 25 crypto stijgen snel in rally

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 34.275,45 ($ 38.444,66). Dit is 9,47% hoger dan tijdens onze crypto lunch van gisteren.

Ook de top 25 crypto profiteert van de rally. Op de stable coins na zien we voor de grootste cryptomunten alleen prijsstijgingen genoteerd staan. De meeste winst van de dag tot nu toe is voor  Terra (LUNA), dat een plus van 24,22 % noteert. Op de site van Tradeincrypto.com, waar je 24 uur per dag en dus ook het hele weekend alle live cryptoprijzen kan analyseren, zien we dat veel meer cryptomunten stijgen met dubbele cijfers.

Oorlog zorgt voor prijsexplosie Bitcoin en crypto. Dit is waarom

Na de koersval van gisterenmiddag zagen we gisteravond al een fors herstel van de Bitcoin en andere crypto. Deze stijging zet door. Vanmorgen deed de Bitcoin zelfs een poging om over de weerstand op $ 40.000,- heen te komen. Deze faalde echter, waarna de koers iets terugzakte.

De oorzaak voor de prijsstijging van crypto heeft alles te maken met de ontwikkelingen in de oorlog in de Oekraïne. Inmiddels zijn de sancties namelijk bekend. Daarmee creëert men zekerheid in de markt en dat belonen beleggers. Daarnaast zien we een duidelijke vraag naar ‘safe havens’ door beleggers. Naast Bitcoin en crypto stijgt bijvoorbeeld ook de goudprijs. Daarnaast gebruiken, zoals we gisteravond zagen, zowel Russische als Oekraïense rijken de cryptovaluta om ondanks dat banken gesanctioneerd zijn of niet werken toch hun rijkdom te kunnen benutten.

De vraag is natuurlijk hoe stabiel deze stijging is. De markt reageert snel op macro-economische ontwikkelingen. We blijven dan ook de tips van onze collega’s van Tradeincrypto.com om te handelen in een onzekere cryptomarkt delen.

Activiteit crypto whales stijgt snel

Niet alleen de particuliere beleggers komen in actie. Ook de grootbezitters van crypto, de zogenaamde whales, zien klaarblijkelijk een mogelijkheid om van de situatie te profiteren. In onderstaande analyse van Santiment zien we het afwijkende gedrag van crypto whales treffend in beeld gebracht.

Ook hier is natuurlijk de vraag hoe structureel de marktposities zijn die whales innemen. Bij welke prijs gaan zij tot verkoop over? Zijn deze whales Russische rijken die tijdelijk meer investeren om hun rijkdom weg te zetten? Deze activiteit is dus wederom een onzekere factor op korte termijn.

NFT update: OpenSea, bestsellers en meer

Na de recente phishing aanval neemt NFT platform OpenSea klaarblijkelijk geen risico meer bij de migratie van haar contracten. Zij kondigt namelijk aan dat het uitvoeren van transacties vandaag, vrijdag 25 februari 2022, tijdelijk niet mogelijk is vanwege de geplande migratie.

Daarnaast gebeurde er meer. Zo werden er ondanks de situatie in Rusland weer erg veel verkopen van NFT’s gedaan. Ook bleek een influencer uit de adult entertainment industrie haar volgers te scammen met een rug-pull NFT. Daarnaast probeert een wanhopige vader in te grijpen door een NFT te maken van de beelden van de moord op zijn dochter. Dit alles is te lezen in de NFT update van onze collega’s van Tradeincrypto.com.

Uiteraard zijn wij er vanavond weer met een Bitcoin update, er is immers genoeg gaande.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.” 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen