Elektrische fiets: dit zijn de 5 favoriete modellen van WANT

Elektrische fietsen Jelle van Es 27 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

Sinds 2019 ben ik me gaan storten op de markt van de elektrische fiets. Inmiddels heb ik iets meer dan twintig verschillende modellen getest. En vanuit die ervaring, vond ik het een mooi moment om de balans op te maken. Dit zijn de vijf modellen waar ik de beste herinneringen aan heb.

Elektrische fiets: onze favoriete modellen

Cannondale Mavaro Neo 1

Mijn absolute favoriet is de Cannondale Mavaro Neo 1. Het is tegelijkertijd ook het model met hoogste prijskaartje. Als ik eerlijk ben is een prijs van bijna 6.000 euro voor een elektrische fiets wat aan de hoge kant. Maar daar krijg je wel heel veel premium functies voor terug. De batterij is enorm krachtig en de batterij gaat lang mee. Daarnaast heeft hij een grappige radarfunctie. Wanneer er verkeer van achteren dichterbij bijkomt, dan krijg je daar een melding van. Destijds noemde ik het de e-bike van mijn dromen en dat is het eigenlijk nog altijd.

Lees hier de review

Cannondale Mavaro Neo 1 elektrische fiets
Cannondale Mavaro Neo 1 (Afbeelding: Jelle van Es / WANT)

Serial 1 Rush Cty

De Serial 1 Rush Cty is de tweede fiets in dit rijtje. Het is er één die ik onlangs heb getest. Het is een stadsfiets-achtig model, maar dan wel één die iets minder stug is dan de gemiddelde elektrische fiets voor in de stad. Wat ik fijn vind aan dit model, is de dikke banden. Daarmee heb je een goede wegligging. Ook is het een krachtig model. Met een motor van 90Nm trek je echt heel erg snel op en vlieg je over de weg. Nadeel van het model is dat de batterij niet zo erg lang meegaat. Daarmee is het echt een model voor in de stad.

Lees hier de review

Serial 1 elektrische fiets
De Serial 1 elektrische fiets (Afbeelding: Serial 1 Cycle Company)

QWIC Premium Q

Ben je op zoek naar een elektrische fiets om een lekker tochtje mee te maken en wil je daarbij gezien worden? Dan is de QWIC Premium Q een model voor jou. De combinatie tussen het mooie zwart en de bruin-lederen elementen zorgen ervoor dat de fiets gelijk een mooie uitstraling heeft. Ook deze kent een bizar krachtige motor, waardoor je heerlijk over de weg vliegt. En dat doe je een tijd, want de batterij is erg uitgebreid. Zo’n 100 kilometer red je er redelijk makkelijk mee.

Lees hier de review

QWIC Premium Q elektrische fiets
Het is echt een plaatje (Afbeelding: Jelle van Es / WANT)

VanMoof S3

Als je hebt over een stadsfiets, dan denk je snel aan VanMoof. Het bedrijf begon met normale fietsen, maar op het moment dat ze aan de slag gingen met een elektrische fiets, ging het snel. Eind dit jaar komt het nieuwe model. Tot die tijd heb ik goede herinneringen aan de VanMoof S3. Zo’n twee jaar geleden heb ik hem getest. Het nadeel van de fiets is dat de vering niet zo best is, dus dat je alle kanten op stuitert. Langere tochten vind ik dan ook niet zo handig met dit model. Wel heel tof: de boostknop. Daarmee kun je tijdelijk meer kracht omhooghalen en makkelijk iemand inhalen.

Lees hier de review

VanMoof S3 elektrische fiets iphone
De VanMoof S3 (Afbeelding: Jelle van Es / WANT)

Sparta C-Grid

De laatste elektrische fiets die ik in dit overzicht wil meenemen is de Sparta C-Grid. Eigenlijk een fiets die mooi in het middensegment beschikbaar is, maar wel van vele gemakken is voorzien. Zo is de batterij mooi in de stang verwerkt, is de motor krachtig genoeg en zorgt de batterij er voor dat je er echt wel wat kilometers mee kan maken. Ook is de vering erg fijn, waardoor kleine hobbeltjes geen enkel probleem zijn.

Lees hier de review

Sparta C-Grid elektrische fiets
Sparta C-Grid (Afbeelding: Jelle van Es / WANT)

Dit zijn zodoende mijn vijf favoriete elektrische fietsen die ik de afgelopen jaren heb getest. Wil je er meer over lezen? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Helm nodig voor je elektrische fiets? Deze vijf modellen zijn kneiterhard!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen