Dit is een van de eerste elektrische steps die volledig legaal is in Nederland

Elektrische fietsen Jeroen Kraak 30 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

De elektrische step is niet weg te denken in landen om ons heen. Toch was dit vervoermiddel in Nederland verboden. Tenminste, dat was het geval. De UrbMob Kick & Go is de eerste step die op de Nederlandse wegen wordt toegestaan.

Als je ergens in Antwerpen loopt, zie je vast weleens iemand voorbij scheuren op een elektrische step. In Nederland gebeurt dat niet omdat het verboden is. Dit voertuig voldoet namelijk niet aan de wet. Met een aanpassing is dat echter wel mogelijk. PRO-mounts heeft daar mede een oplossing voor gevonden, waardoor deze step nu volledig legaal is en je hem gewoon kunt verzekeren.

Een van de eerste legale elektrische steps in Nederland

En dat is niet zonder reden. De UrbMob Kick & Go van dit bedrijf werkt namelijk anders dan andere elektrische steps. In tegenstelling tot bijvoorbeeld die van Xiaomi, moet je jezelf bij deze step elke acht seconden afzetten. Je krijgt daarbij wel ondersteuning.

De UrbMob Kick & Go heeft vier versnellingen waarmee bestuurders zelf kunnen kiezen hoe snel ze willen gaan. Het model heeft wel een maximumsnelheid van 25 kilometer per uur. Net zoals bij een elektrische fiets geldt tot die snelheid geen helmplicht en mag je gewoon op het fietspad rijden.

Bij een elektrische step is het ook belangrijk dat je hem overal mee naartoe kunt nemen. Dit exemplaar is inklapbaar en weegt 11 kilo. Je kunt hem dus makkelijk meenemen in de trein of auto.

Speciale verzekering

Hoewel een elektrische step onder dezelfde wetgeving valt als een e-bike, is deze nog niet zo makkelijk te verzekeren. De fabrikant van deze tweewieler heeft daarom samengewerkt met een verzekeringsmaatschappij om een verzekering samen te stellen waarmee aansprakelijkheid gedekt wordt.

Elektrische step legaal
Waarschijnlijk ben je benieuwd naar de prijs van deze elektrische step. Het instapmodel (of moeten we het een instepmodel noemen) kost 599 euro. Er is ook een Plus-versie met een groter scherm, luxe handvatten en een vouwslot. Hiervoor betaal je 50 euro meer.

Dit zijn in 2023 de beste opvouwbare elektrische fietsen die je kunt kopen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen