Geld overmaken met Facebook Messenger mogelijk dankzij samenwerking met PayPal

Tech Lisanne Beijen 23 okt 2017
Leestijd: 2 minuten

Geld aan iemand overmaken is straks zo simpel als je Facebook Messenger-app openen en de betaling met een klik op de knop afronden via PayPal. PayPal for Messenger gaat dit mogelijk maken.

Betalen via Messenger

In de Verenigde Staten kan men sinds afgelopen vrijdag al gebruik maken van de functie waarbij je via Facebook Messenger geld kunt overmaken. De samenwerking tussen Facebook en PayPal is geen verrassing: de twee bedrijven zijn al een lange tijd aan het experimenteren met betalingen via Messenger.

De samenwerking is groot nieuws voor Facebook, die een nieuwe functie aan de app koppelt waardoor gebruikers minder gebruik hoeven te maken van andere apps. De samenwerking is ook groot nieuws voor PayPal. PayPal zegt dat er sinds afgelopen vrijdag al 2.5 miljoen accounts zijn gelinkt met de chat-app en de verwachting is dat dat nummer nog zal toenemen.

Messenger PayPal

Gemakkelijk in gebruik

De nieuwe functie op de chat-app werkt simpel: vanuit het chat-scherm (dit kan ook in een groepsgesprek) klik je op het blauwe ‘plus’-icoontje aan de linkerkant. Dat icoontje geeft een aantal opties waar ook PayPal tussen komt te staan. Klik op PayPal en als de persoon waarmee je chat zijn account ook heeft gekoppeld aan de betaalservice is de betaling zo afgerond.

PayPal for Messenger is met name erg relevant geworden nu Facebook Marketplace, de marktplaats van Facebook, in de VS al steeds groter wordt en daar zo’n 450 miljoen gebruikers heeft. De betaal-functie maakt het mogelijk om een verkoopdeal gemakkelijk helemaal rond krijgen via een app.

PayPal

Of PayPal for Messenger ook in Nederland een succes zal worden moet nog maar blijken. Tikkie, de betaal-app van ABN AMRO, wordt hier op dit moment grootschalig gebruikt. Deze betalingsverzoeken gaan via WhatsApp en zijn ook met een druk op de knop uitgevoerd. Een voordeel van PayPal for Messenger is wel dat het je faciliteert om gemakkelijker en sneller een betaling rond kunt krijgen met onbekenden waarvan je geen nummer hebt.

Er komen steeds meer vernuftige betaal-apps beschikbaar. Zo ook de nieuwe app van de Rabobank ‘On The Go! by MyOrder’, waarmee je via een app je tankbeurt achteraf kunt betalen. Lees hier alles over hoe deze app werkt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen