Deze bizarre fan-theorieën van series bleken gewoon waar

Films & Series Rik Claessen 7 apr 2024
Leestijd: 5 minuten

Laat het maar aan de fans over om bizarre theorieën te bedenken over hun series. Maar wat als de theorieën kloppen?

Films en series zijn de perfecte bron van geruchten, theorieën en op hol geslagen fans die menen te weten waar het verhaal naartoe gaat. Zeker in het geval van series, waar je na elk seizoen moet wachten tot het verhaal weer verdergaat. En juist op die momenten tussen seizoenen in, steken de meest bizarre theorieën de kop op.

Van hoe het gaat aflopen met een personage, tot waar de serie zal eindigen; fans houden er van om hun gedachten en theorieën te delen over hun shows. Vaak blijkt de serie toch een andere wending te nemen dan verwacht. Maar zo nu en dan blijken de bizarre theorieën die fans bedenken gewoon te kloppen.

Deze theorieën van fans bleken gewoon te kloppen

Of je de serie nou deze wending had willen zien nemen of juist niet, een applausje voor de fans die deze bizarre theorieën hebben bedacht is wel op zijn plek. In het geval van deze series bleek het gewoon te kloppen wat fans hadden bedacht. Oh, en: spoilers!

How I Met Your Mother | Moeder is dood

Aardig wat fans waren flink teleurgesteld over het einde van de bekende sitcom How I Met Your Mother. Maar liefst negen seizoenen lang bouwt hoofdpersoon Ted het verhaal op van hoe hij de moeder van zijn kinderen heeft ontmoet. Maar juist door die lange opbouw, begonnen een aantal fans zich achter de oren te krabben. Waarom vertelt hij dit in hemelsnaam aan zijn kinderen?

Kinderen zitten over het algemeen niet zo snel te wachten op het verhaal van hoe hun ouders elkaar hebben ontmoet. Tenzij een van de ouders er niet meer is. En dat bleek nu precies het geval te zijn. Ted ontmoet op het einde zijn vrouw Tracy, die niet lang daarna dood gaat in de serie. Ruim een jaar voor de finale van de serie, wisten een aantal fans het plot al te ontrafelen.

Deze bizarre fan-theorieën van series bleken gewoon waar
De cast van How I Met Your Mother. (Afbeelding: CBS)

Lost | iedereen is een ‘soort van’ dood

Lost is een van de vreemdere series die ooit super populair werd. Er werd weinig uitgelegd over het eiland waar de overlevers van een vliegtuigcrash op terecht kwamen. Iedere aflevering werd er wel weer een nieuw vraagstuk richting de kijkers gegooid. De serie was daarom de perfecte broedplek voor theorieën. Een van die theorieën ging over het lot van alle personages.

Zo was er een theorie de beweerde dat het hele verhaal zich afspeelde in het hiernamaals en dat praktisch alle hoofdpersonen in de eerste minuten van de serie al omkwamen bij de vliegtuigcrash. In het laatste seizoen zien we een reeks van ‘flashbackachtige’ fragmenten die duidelijk moeten maken dat de personages naar elkaar op zoek zijn in een soort tussenplaats tussen leven en dood. Een vreemde theorie die op een nog vreemdere manier waar bleek te zijn. Tja, Lost was… interessant.

Deze bizarre fan-theorieën van series bleken gewoon waar
(Afbeelding: ABC)

Game of Thrones | Jon Snow is een Targaryen

Nog lang voordat er überhaupt sprake was van de serie die wij kennen als Game of Thrones, werd er volop gespeculeerd over de fantasyboeken van George R.R. Martin. Toen eenmaal de serie op HBO verscheen, bereikte het verhaal opeens nog veel meer mensen. Toch bestond deze bizarre theorie over Jon Snow al in 1997.

Een fan van de boeken vroeg zich af wat de échte bloedlijn van de bastaard Jon Snow wel niet was. Na wat graafwerk en behoorlijk wat speculeren kwam de fan bij de conclusie dat Jon Snow wel een Targaryen moest zijn. Toen de latere boeken verschenen en de serie nog veel later seizoen 6 kreeg, bleek de theorie gewoon te kloppen. Bizar, want in de boeken gaat het er vaak anders aan toe voor personages.

Ook deze Game of Thrones spin-off lijkt er niet te komen (voor nu)
(Afbeelding: HBO Max)

Stranger Things | 001 is Vecna

Deze hitserie op Netflix wist ons ieder seizoen dieper in het verhaal te trekken. Elke keer dat we antwoorden op vragen kregen, werden er weer een heleboel nieuwe vragen geïntroduceerd. Met de belangrijkste vraag: wie is die slechterik genaamd Vecna? We kregen het antwoord te zien op Netflix in 2022, maar de theorie over wie Vecna is bestond al in 2016.

De theorie over de identiteit van Vecna was zelfs de favoriete fantheorie van Gaten Matarazzo die Dustin in de show speelt. Zes jaar te vroeg kregen we dus al een soort van antwoord op waar alles rondom ‘The Upside Down’ wel niet mee begon. Het personage van Vecna was nog geïntroduceerd, maar de theorie wist al wel een hoop over het ontstaan van het kwaad uit te leggen.

Stranger Things van troon gestoten door andere Netflix-hit
(Afbeelding: Netflix)

Obi-Wan Kenobi | Originele Anakin-acteur keert terug

Het voelde een beetje als fans die té veel hoop hadden voor de toen nieuwe series van Star Wars. Het goede nieuws dat de originele Obi-Wan Kenobi acteur, Ewan McGregor, terugkwam voor zijn rol als jedi in de spin-offserie werd door fans hartelijk ontvangen. Toen begon het speculeren over wat we in de serie te zien zouden krijgen. Zou Darth Vader, oftewel Anakin Skywalker, weer te zien zijn?

En als we Darth Vader dan te zien krijgen, zou dan net als voor Obi-Wan Kenobi de originele acteur terugkeren? Het was bijna te mooi om waar te zijn, maar het was écht zo. Hayden Christensen die Anakin in Star Wars: episode I, II en III speelde, keerde terug naar Star Wars. Fans waren door de dolle heen.

Vergeet The Mandalorian, zo hadden Star Wars-series eruit gezien volgens George Lucas
(Afbeelding: Lucasfilm)

Heb je zelf wat theorieën over series? Kijk dan vooral eens naar de populairste series van dit moment. Wie weet spot je nog wel het een en ander en bedenk je je eigen theorie die blijkt te kloppen. Je checkt de populairste series hier:

Netflix, Videoland en Disney+: Dit zijn de populairste series op dit moment

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen