Dit zijn de 20 films waar we in 2022 het meest naar uitkijken (deel 3)

Films & Series Jeroen Kraak 30 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Een nieuw jaar betekent nieuwe films. Waarschijnlijk weet je nog niet wat er allemaal aankomt. Wij helpen je een handje met kiezen.

2021 was een rampjaar voor de bioscopen. Mede door het coronavirus kozen filmmaatschappijen ervoor de films uit te stellen. 2022 belooft een topjaar te worden. Wij vertellen je waarvoor wij echt naar de bioscoop rennen. Het zijn er twintig en daarom hebben we ze in vier delen opgedeeld. Vandaag deel 2. Wil je deel 1 lezen? Klik dan hier. Deel 2 is hier te vinden.

Thor: Love and Thunder – 8 juli

Wat ons betreft is dit de Marvel-film van 2022 waar we het meest naar uitkijken. Natuurlijk is Thor een geweldig personage, maar de gehele sterrencast is echt bizar. Naast Chris Hemsworth zien we onder andere Tessa Thompson, Nathalie Portman, Christian Bale, Chris Pratt, Dave Bautista en zelfs Russell Crowe. Gaat Jane Foster eindelijk de hamer van Thor vasthouden?

Chris Hemsworth Mad Max Thor Love and Thunder
Chris Hemsworth zien we als Thor. (Afbeelding: Marvel)

Fantastic Beasts: The Secret of Dumbledore – 15 juli

Om Fantastic Beasts was veel te doen. Niet vanwege uitspraken van J.K. Rowling, maar vanwege Johnny Depp. Door hij persona non-grata is geworden, moest hij zijn rol opgeven. Grindelwald wordt nu gespeeld door Mads Mikkelsen. De gebeurtenissen spelen zich decennia af voor de gebeurtenissen in de reguliere Harry Potter-films en na The Crimes of Grindewald.

Black Adam – 29 juli

Een superheldenfilm met The Rock, wie wil dat nou niet zien? Ze naam werd al in 2014 genoemd bij het karakter, maar nu is de film dan eindelijk feit en mag Dwayne Johnson zich een lid noemen van het DCEU. Hij speelt anti-held Black Adam. Dit lijkt niet zijn enige DC-film te worden, want een cross-over met Shazam ligt natuurlijk in het verschiet.

Mission: Impossible 7 – 30 september

Daar is Tom Cruise weer, dit keer zien we hem in het zevende deel van Mission: Impossible. De film wordt net zoals de twee vorige delen gemaakt door Christophe McQuarrie. Die films zijn goed ontvangen en dus moet deze ook weer een succes worden.

Spider-Man: Across the Spider-Verse (Part One) – 7 oktober

Ja, ook dit jaar is het weer tijd voor een nieuwe Spider-Man-film, maar dit keer heeft Miles Morales de hoofdrol. De vorige animatiefilm over de held was een waar succes en won zelfs een Oscar en dus hebben we ook hoge verwachtingen voor dit deel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen