Formule 1 in 2022: opvolger van Ziggo Sport hint naar prijs

Films & Series Jeroen Kraak 6 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Vanaf 2022 zie je de Formule 1 bij de Nordic Entertainment Group in plaats van Ziggo. De streamingdienst geeft een eerste hint over de prijs.

Het was een grote schok in het Nederlands medialandschap toen bekend werd wie de rechten kocht om de Formule 1 te mogen uitzenden. De Nordic Entertainment Group (NENT) waar nog niemand van had gehoord ging er met de prijs vandoor. Inmiddels worden steeds meer van de plannen van de Scandinavische streamingdienst duidelijk.

Viaplay komt eraan

De Nordic Entertainment Group is eigenaar van streamingdienst Viaplay. Met die dienst wil het langzaam Europa veroveren. Dat doet het op een andere manier dan andere streamingdiensten. Hoewel je via Viaplay ook films en series kunt zien, richt het zich vooral op sportrechten. In andere landen is de dienst als actief en volgend jaar komt het ook naar Nederland. Daar heeft het de Formule 1 als uithangbord.

Maar ook in andere landen is NENT bezig met het uitrollen van Viaplay. Als eerste staat Polen op het programma. Op 3 augustus moet de dienst live gaan. Door die lancering kunnen we alvast spieken wat NENT voor Nederland in de planning heeft. Handig, want zo weten we wat we van de Formule 1-streamer kunnen verwachten.

Formule 1 kijken in 2022: zo volg je Max Verstappen op de voet

Eerst is Polen aan de beurt

In Polen richt NENT zich op vier categorieën: live sport, original-series en films, internationale films en series en kinderprogramma’s. In Polen heeft het al een flink aantal sportrechten binnengehaald. Zo bezit het daar de rechten van de Bundesliga, de UEFA Europa League en Conference League, darts en vanaf 2023 de Formule 1. Aan het hoofd van de sporttak staat in Polen een bekende Poolse sportjournalist.

In Nederland zal deze programmering natuurlijk wat anders zijn. We weten al dat NENT de rechten heeft van de Bundesliga, het PDC Darts en natuurlijk de Formule 1. Vermoedelijk komt daar nog wel wat bij. Het verschil is dus echter dat hier al met de Formule 1 gestart wordt en laat dat nu juist de belangrijkste klantentrekker in ons land zijn. De kans lijkt dan ook groot dat in ons land net zoals in Polen een bekende sportjournalist aan het hoofd komt van de sportdivisie.

Wordt dit de prijs van de Formule 1?

Maar wat het meest interessante is aan de Poolse lancering, is de prijs van de streamingdienst. In polen gaat men 34 Zloty per maand voor Viaplay betalen. In euro’s komt dit overheen met ongeveer 7,55 euro per maand. Hoewel Polen natuurlijk een ander land is, lijkt het niet onwaarschijnlijk dat Viaplay in Nederland rond hetzelfde bedrag gaat zitten, aangezien prijzen van andere internationale streamingdiensten als Netflix en Disney+ in Europa vrijwel gelijk zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen