Full House en How I Met Your Mother-ster Bob Saget (65) overleden

Films & Series Mark Hofman 10 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Bob Saget, een Amerikaanse acteur die bekend is van onder andere Full House en How I Met Your Mother, is op 65-jarige leeftijd overleden. De ster werd in zijn hotelkamer in Orlando Florida gevonden.

Afgelopen zaterdagavond tradt de acteur en comedian nog op in Jacksonville. Op Twitter liet hij na afloop weten weer helemaal verslaafd te zijn aan optreden en niet te kunnen wachten om door te gaan. Helaas heeft Saget die kans niet gekregen.

Bob Saget: Full House en How I Met Your Mother

Op 17 mei 1956 werd Robert Lane Saget, roepnaam Bob, geboren in Philadelphia in de Amerikaanse staat Pennsylvania. In de jaren ’80 zette hij zijn eerste stapjes in de entertainmentindustrie met een rol in de korte film Devices. Na dat optreden pakte Bob Saget een aantal kleine rollen aan, wat uiteindelijk voor zijn grote doorbraak zorgde. Hij kreeg namelijk de rol in de immens populaire sitcom Full House. Daar speelde de acteur acht seizoenen lang de rol van Danny Tanner. Toen Netflix in 2016 de sitcom nieuw leven in blies, in de vorm van Fuller House, was Saget ook weer van de partij. Daar was hij nog eens vijf seizoenen lang te zien.

Waar de meeste mensen Bob Saget waarschijnlijk van gezicht kennen, zal er ook een hele grote groep zijn die vooral herinneringen tegenkomen door zijn stem. De acteur was namelijk negen seizoenen lang te horen als de voice-over van Ted Mosby in de sitcom How I Met Your Mother. Iedere aflevering is opgezet alsof toekomstige Ted tegen zijn kinderen vertelt wat er allemaal gebeurde. Veel mensen dachten dat Josh Radnor, de acteur die de rol van Mosby speelde, die voice-over verzorgde. In werkelijkheid was het Bob Saget die het verhaal vertelde.

Naast Full House en How I Met Your Mother was Saget ook achter jaar lang te zien als de presentator van America’s Funniest Home Videos.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen