Enorme Game of Thrones-game op komst en dit willen we zien

Games Rik Claessen 2 mei 2024
Leestijd: 3 minuten

Een gigantische online Game of Thrones-game komt eraan. Dat is goed nieuws en we hopen deze dingen in de game te zien.

Het is bijna 5 jaar geleden dat Game of Thrones tot zijn einde kwam. Fans willen wel eens wat nieuws naast House of the Dragon. Op het nieuwste boek van George R.R. Martin, moeten we nog even wachten. Op eventuele spin-offs van de show ook. Tot voor kort leek een game of Game of Thrones ook niet in het verschiet te liggen. Tot nu.

Er is een gigantische Game of Thrones-game op komst. En dat is helemaal niet zo gek, want er zijn weinig andere fantasiewerelden die zo uitgebreid zijn als die van Westeros. Hoe ontzettend vet is het als we daar verschillende avonturen in kunnen beleven? We stellen wel een paar kritische eisen aan de game.

Dit is wat we weten over de Game of Thrones-game

In het verleden hebben we al eens eerder games van Game of Thrones gezien. Zo waren daar een paar Telltale-spellen, en een aantal redelijk geflopte fantasiespellen. Dat betekent niet dat deze nieuwe game, die volgens geruchten een gigantische MMO gaat worden, ook moet floppen. George R.R. Martin heeft immers meegeschreven aan Elden Ring. En kijk meer eens wat voor een succes dat is.

De nieuwe game gaat dus een Massively Multiplayer Online-game worden, ofwel een MMO. Bekende voorbeelden van MMO’s zijn World of Warcraft en Runescape. De Game of Thrones-MMO heeft vooralsnog geen naam. We weten al wel welke studio de game ontwikkelt. Dat is Nexon, de maker van het populaire schietspel The Finals.

Game of Thrones, HBO, House of the Dragon, geld
Het zou wel lijp zijn als we Tyrion tegen komen in de game (Afbeelding: HBO)

Volgens een gerucht dat een anonieme bron van Nexos met een techplatform deelde, speelt het spel zich af in het noorden van Westeros, richting The Wall. Daar zal een verhaal zich parallel afspelen van de gebeurtenissen die we zien in seizoen 4 en 5 van Game of Thrones. Desondanks het een MMO is, kun je kiezen uit twee verhaallijnen. Eentje over een man, de andere over een vrouw. Waar deze verhaallijnen verder over gaan weten we helaas nog niet.

Wat we willen zien in de Game of Thrones-MMORPG

Het MMORPG-genre kán heel succesvol zijn, maar dan moeten er wel genoeg spelers actief blijven. World of Warcraft of zelfs The Elder Scrolls: Online, zijn al jaren actief. Andere bekende series hadden films of series hebben ook hun eigen MMO gehad. Zo was daar Star Wars: The Old Republic en zelfs The Lord of the Rings Online.

Het mooie aan die MMO’s is dat je met je eigen personage een verhaal kunt volgen te midden van allerlei bekende personages en gebieden. Dat hopen we dan natuurlijk ook te zien in deze Game of Thrones-MMO. Zeker als je kijkt naar de tijdsperiode, die van seizoen 4 en 5. Een erg turbulente tijd in Westeros. Zo wordt Tommen Barotheon koning, verdedigt Jon Snow met behulp van Stannis de muur en is er ook nog Roose Bolton die Winterfell overneemt.

Game of Thrones HBO Discovery Netflix.
Jon verdedigde de muur samen met Stannis (Afbeelding: HBO)

De game zal zich dus waarschijnlijk af gaan spelen in het Noorden van Westeros. The Wall, Wildlings en zelfs White Walkers zullen dus een impact hebben. Als we ver voorbij The Wall op avontuur kunnen gaan, komen we misschien wel Bran Stark tegen, die daar in die tijdsperiode ook ergens rondneust op zoek naar de Three Eyed Raven. Hoe dan ook hopen we op veel vrijheid, veel bekende personages en een intrigerend verhaal.

Ook deze Game of Thrones spin-off lijkt er niet te komen (voor nu)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen