Geld verdienen met Bitcoin en crypto tussen kerst en oud en nieuw? 5 tips!

Tech Robert Kroes 25 dec 2021
Leestijd: 6 minuten

Allereerst wensen we je namens de hele WANT-redactie natuurlijk hele fijne kerstdagen! De kersttijd is heel gezellig, maar vaak ook kostbaar. Daarom delen we 5 tips om geld te verdienen met Bitcoin en crypto tussen kerst en oud en nieuw. Zo bieden we je hopelijk een toepasselijk kerstcadeautje als dank voor het feit dat je ons het afgelopen jaar hebt gevolgd.

Uiteraard snappen we dat je als investeerder ook tijdens de kerst benieuwd bent naar de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Ook tijdens de kerstdagen bieden onze collega’s van Tradeincrypto.com je de mogelijkheid om 24 uur per dag de live cryptoprijzen te bekijken.

Nu je ook tijdens de kerstdagen weet waar je moet zijn om de live cryptokoersen te bekijken is het tijd om onze vijf tips te delen waarmee jij tussen kerst en oud en nieuw geld kan verdienen met Bitcoin en crypto.

5 tips om geld te verdienen met Bitcoin en crypto tussen oud en nieuw

Als je naar manieren zoekt om tussen kerst en oud en nieuw nog geld te besparen tussen

1. Welke rendementen en kosten maakte je vorig jaar?

Het gezegde luidt niet voor niets ‘meten is weten’. Daarom is het goed om een overzicht te maken van jouw activiteiten in crypto in het afgelopen jaar.

In welke munten investeerde je, welke rendementen leverde dit op? Welke kosten betaalde je aan jouw cryptomakelaars? Welke tools gebruik je? Al dit soort vragen kunnen je helpen om maximaal voordeel te behalen uit de volgende cryptotips.

2. Gebruik je de juiste cryptobeurs?

Als je alles geïnventariseerd hebt is het goed om te bekijken welke cryptobeurs of welke cryptobeurzen jij gebruikt. Ben je nog tevreden over hun dienstverlening? Heb je een tweede account aangemaakt om verder te kunnen handelen als er iets mis gaat op jouw basisaccount?

In Nederland is Bitvavo één van de grotere cryptobeurzen. Als je via onze collega’s de koers van Solana (SOL) bekijkt zie je dat je eenvoudig SOL kunt kopen via Bitvavo. Dit is nu nog voordeliger aangezien zij ook tijdens de kerst geen transactiekosten rekenen over de eerste EUR 1.000,-.

Waarom wij Solana (SOL) als voorbeeld nemen? Dit is één van de 10 populairste cryptomunten voor de feestdagen.

3. Welke trading tools gebruik je? (en welke gebruik je echt?)

Iedere crypto investeerder komt wel een keer op de gedachte om een cryptotool te gebruiken. Door een goed artikel of een slimme reclame heb je makkelijk een account aangemaakt. Veel van deze abonnementen worden echter nooit gebruikt.

Als je kritisch naar jouw aanmeldingen kijkt is het verstandig om alle niet gebruikte crypto-abonnementen en tools te verwijderen. Als het gratis tools zijn bespaar je jezelf op zijn minst eindeloze reclames.

Vaak werken tools met proefperiode. Wanneer je jouw abonnement niet opzegt incasseren zij automatisch van jouw rekening. Zonde als je de services niet gebruikt, maar wel abonnementskosten betaalt. Deze spookabonnementen beëindigen is een van de manieren om snel geld over te houden.

Als je toch bezig bent is het een goed idee om direct de abonnementen te bekijken die je wel gebruikt. Wellicht zijn er tools die elkaar overlappen doordat ze hun functionaliteit uitgebreid of juist beperkt hebben. Kun je extra geld besparen door één tool optimaal te benutten en het abonnement op een andere tool te beëindigen?

3. Beperk jouw verlies en optimaliseer jouw winst

Deze tip lijkt wellicht een open deur, maar veel investeerders worden toch verrast door sterke koersdalingen en koersstijgingen. Een van de redenen is dat de cryptomarkt 24 uur per dag doordraait, terwijl investeerders niet 24 uur beschikbaar zijn.

Een handige oplossing is het gebruik van een cryptobot. Dit hulpmiddel kun je instellen aan de hand van jouw eigen criteria. Zodra de situatie in de markt aan jouw criteria voldoet voert de cryptobot automatisch de door jou ingegeven (ver)kopen uit. Als je nog niet zo ver bent om jouw eigen strategie uit te stippelen kan je ook de strategieën van succesvolle investeerders volgen.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat trading bots steeds vaker gebruikt wordt bij onzekere marktomstandigheden. Onze collega’s van Tradeincrypto.com leggen hier graag meer over uit. Uiteraard geeft cryptohopper in deze tijd van geven ook een mooi cadeau voor nieuwe abonnees.

4. Haal het maximale uit jouw belastingaangifte

Leuker kunnen we het niet maken, maar ook over jouw crypto-bezit moet je belasting betalen. Hiervoor moet je bij jouw belastingaangifte de waarde aangeven op de peildatum. Deze peildatum is 1 januari van ieder jaar. Je kunt deze waarde in Euro’s of dollars berekenen door de koers van jouw cryptomunten op 1 januari te noteren en vervolgens uit te rekenen wat de waarde op 1 januari is.

Wij zijn geen belastingadviseur en ieders individuele situatie is anders, dus geven we ook op dit punt zeker geen advies. We kunnen ons wel voorstellen dat het, afhankelijk van jouw situatie, verstandig is bepaalde transacties op 31 december, op 1 januari of juist op 2 januari te doen. Uiteraard kan je hierover met jouw belastingadviseur overleggen.

5. Verdiep je in crypto derivaten om jouw rendement maximaal te krijgen

Tot slot kun je tussen kerst en oud en nieuw geld verdienen door je te verdiepen in andere manieren om in crypto te investeren. Zo kun je profiteren van koersstijgingen door crypto opties of crypto leverage trading toe te passen. Ook zijn er vele andere manieren om te profiteren van crypto zonder direct munten te kopen.

Een van de partijen die zich specialiseert is het gerenommeerde Huobi. Zij zijn druk bezig om hun positie in de Nederlandse markt te veroveren. Onze collega’s van Tradeincrypto.com hebben zich in deze partij verdiept en stellen hen graag aan je voor. Uiteraard vergeten zij de aantrekkelijke bonus daarbij niet.

BONUSTIP: WANT ook in 2022 wil je geld verdienen met Bitcoin en crypto

Natuurlijk zijn wij er ook tussen de feestdagen en in 2022 weer om je te verrassen met dagelijkse Bitcoin-updates en cryptonieuws. Als we even iets minder bescheiden zijn geven we je dan ook als bonustip om ons ook de komende periode en het komend jaar te volgen om als eerste op de hoogte te zijn van het laatste nieuws en de cryptokoersen. Overigens nemen we je via onze zustersite MANNERS.nl ook graag mee in andere beleggingen. Ken jij onze koersverwachting al?

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting wellicht een leestip.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen