Hogwarts Legacy: waar is die onvindbare Dogweed and Deathcap-winkel?

Pop-Culture Mark Hofman 21 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Het is zover: miljoenen Harry Potter-fans kunnen, in theorie, het ultieme avontuur beleven. Hogwarts Legacy, de nieuwe game van Portkey en Warner Bros., zorgt ervoor dat jij je eigen verhaal in de Wizarding World kunt volgen. Je tovert jezelf de moeder, vliegt als een gek op een bezemsteel en bezoekt magische winkels als Dogweed and Deathcap.

Mits je de winkel kunt vinden, natuurlijk. Je komt als spelers namelijk op een punt waarop je de winkel hard nodig hebt voor het voltooien van een zijmissie. Klinkt misschien niet belangrijk, maar het bezorgt je wel een handige nieuwe spreuk. Dus, waar vind je dat ding nu precies?

Vind Dogweed and Deathcap in Hogwarts Legacy

Dogweed and Deathcap is een botanische winkel in Hogwarts Legacy. Als speler haal je er verschillende magische zaden en scoor je de nodige indrukwekkende (lees: doodenge) planten. Leuk om te bezoeken voor de lol, essentieel om het spel volledig uit te spelen en alle spreuken te leren.

De winkel van Beatrice Green is niet heel belangrijk, totdat Professor Garlick met een aantal uitdagingen komt. De eerste is bijvoorbeeld het scoren van een Mandrake, die je vervolgens op een vijand moet gebruiken. Klinkt niet heel moeilijk, mits je die winkel kan vinden.

Dogweed and Deathcap, Hogwarts Legacy, PlayStation 5
🌱 (Afbeelding: Portkey Games / Warner Bros.)

Ik dacht heel even dat het aan mij lag, maar gelukkig viel het mee. Online laten veel Hogwarts Legacy-spelers weten makkelijk over de winkel heen te kijken. Daarom een klein beetje hulp in je zoektocht.

Dit is de exacte locatie van Dogweed and Deathcap

Wie op zoek is naar planten en zaden komt in Hogsmeade al snel uit bij The Magic Neep. Toch verkoopt deze winkel niet alles wat je nodig hebt en moet je, helaas letterlijk, iets verder kijken dan je neus lang is.

Wanneer je de kaart van Hogsmeade voor je hebt, moet je iets naar boven gaan om het uiterste winkeltje te kunnen zien. Dat is precies de plek die je moet hebben: Dogweed and Deathcap, dus.

Hieronder een kleine verduidelijking, zodat je de winkel makkelijk zelf kunt vinden.

Dogweed and Deathcap, Hogwarts Legacy, PlayStation 5
Tada! (Afbeelding: Portkey Games / Warner Bros.)

Wat kun je er kopen in Hogwarts Legacy?

Hey, lekker vrienden! We hebben Dogweed and Deathcap uitstekend kunnen vinden, dus kunnen we nu leuke spulletjes kopen. Zoals krijsende stronken en giftige planten, bijvoorbeeld. Erg gezellig allemaal.

Dit is het complete aanbod van de winkel boven Hogsmeade in Hogwarts Legacy: 

  • Chinese Chomping Cabbage | 300 Galleons
  • Chinese Chomping Cabbage Seed | 600 Galleons
  • Fertiliser | 300 Galleons
  • Mandrake | 500 Galleons
  • Venomous Tentacula | 600 Galleons
  • Venomous Tentacula Seed | 1050 Galleons

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen