Dominick Vietor
Dominick Vietor Smartphones 9 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

[VIDEO] Honor 9X Pro preview: fijne budgetsmartphone met groot probleem

In China kennen ze dit toestel al een tijdje, maar in Nederland is het de nieuwste budgetsmartphone van Honor. Zijn voorganger kon ik erg waarderen en dat belooft wat voor deze nieuwe variant. In deze Honor 9X Pro preview video zie je er alles over.

Hoewel de Honor 9X Pro hardwarematig een veelbelovende opvolger van de Honor 9X is, is er op softwarevlak een groot verschil. De 9X was nog op tijd om Google-certificering te krijgen; de 9X Pro werd pas na de Amerikaanse ban van Huawei afgemaakt en kwam dus te laat. Kortom: in ieder geval voorlopig geen Google-diensten. Google heeft een uitzondering gevraagd bij de Amerikaanse overheid, maar of dat gaat lukken is voorlopig niet bekend.

Krachtige en uitgebreid

Goed, terug naar de hardware. Hoewel de Honor 9X Pro dezelfde adviesverkoopprijs van €249 krijgt als zijn oudere broertje, is er het nodige verbeterd. Om te beginnen de chipset. Dat is een modernere en snellere Kirin 810-chip, gekoppeld met een dikke 8GB werkgeheugen. Het scherm is 6,6 inch groot en helemaal randloos, wat mogelijk gemaakt wordt door een pop-up selfiecamera.

Honor 9X Pro voorkant
De Honor 9X Pro heeft een randloos scherm (Afbeelding: WANT/Dominick Vietor)

Aan de achterkant zitten drie camera’s: een 48-megapixel hoofdcamera, een 8-megapixel groothoekcamera en een 2-megapixel dieptesensor. De hoofdcamera is uitgerust met een vernieuwde nachtmodus en moet dus nog betere plaatjes schieten in het donker.

Honor 9X Pro ervaringen

We gingen tijdens de Europese lancering in Barcelona aan de slag met de Honor 9X Pro. Eerlijk is eerlijk: voor een smartphone van €249 voelt hij goed aan, presteert hij snel en is de camera veelbelovend. Tel daar het bijzondere en kleurrijke ontwerp bij op en je hebt hardwarematig een erg goede budgetsmartphone in handen.

Honor 9X Pro achterkant
Oelala! Wat een mooie achterkant (Afbeelding: WANT/Dominick Vietor)

Toch kunnen we je de smartphone op dit moment niet aanraden vanwege de gebrekkige applicatiewinkel van Huawei. Er zijn simpelweg teveel apps die niet of niet goed werken op het moment. Mocht Huawei in de nabije toekomst weer Google-diensten mogen gebruiken, dan is dit toestel op het eerste gezicht een dikke aanrader.

De Honor 9X Pro is vanaf 19 maart in Nederland verkrijgbaar. Wie het toestel op die datum koopt zal een paar Honor Sport Pro-oordopjes cadeau krijgen. In de video bovenaan dit artikel vertellen we je alles over het toestel. Altijd op de hoogte blijven van de video’s van WANT? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!