Honor View 20 review: vaarwel notch

Tech Dominick Vietor 7 feb 2019
Leestijd: 9 minuten

Innovatief ontwerp

Honor heeft zich wel vaker een voorloper op het gebied van smartphonedesign getoond. Denk aan de Honor 10 met zijn veelkleurige achterkant, of recenter de bijzondere Honor Magic 2-silder. De View 20 mag zich zeker in dat rijtje scharen. In de eerste plaats natuurlijk door de selfiecamera die als cut out in het scherm verwerkt zit. Maar ook de achterkant van de View 20 is bijzonder.

Nanotextuur

Eerst maar even die achterkant. Daar heeft Honor een nanotextuur in gemaakt, die ervoor zorgt dat licht op een bijzondere manier gereflecteerd wordt. Hoewel de achterkant van het toestel een gladde glasplaat is, onthult het licht een V-patroon als je ernaar kijkt. Dat geeft een bijzonder effect, wat er in mijn ogen erg mooi uitziet. Maar ik kan me ook voorstellen dat je het een beetje too-much vindt.

Honor View 20 review design

Het enige wat je dan kunt doen, is een hoesje bestellen. Zelfs de ‘conservatieve’ zwarte versie van de Honor View 20 reflecteert licht namelijk in een soort van V-vormige regenboog.

Net als de meeste smartphones heeft de View 20 trouwens een aluminium frame, gesandwicht tussen een glazen voor- en achterkant. Het toestel voelt stevig en luxe en de afwerking is goed. Het enige nadeel: hij is niet waterdicht. Ach ja, die besparing moet ergens vandaan komen.

Groot scherm, klein gaatje

Voorop de View 20 zit een 6,4-inch scherm. Dat heeft aan alle kanten minimale randen, hoewel onder een kleine ‘kin’ te vinden is. De notch is verdwenen, en vervangen door een gaatje in de rechter bovenhoek van het scherm. Dat gaatje is met 16mm² bijzonder klein, en omdat het scherm er aan alle kanten omheen loopt voelt het minder aanwezig dan een traditionele notch.

Honor View 20 review notch

Functioneel merk je er zelfs bijna niks van, los van dat de icoontjes in de statusbalk een beetje opgeschoven zijn. Visueel is het gaatje in het scherm wel enigszins hinderlijk: het voelt een beetje als een grote dode pixel in je scherm. Bovendien zit hij niet netjes uitgelijnd met de ronding van de hoek van het scherm, hoewel dat een beetje mierenneuken is. Uiteindelijk komt het gaatje in het scherm het dichtste bij een echte full screen-ervaring zonder bewegende delen, en vind ik het een uitstekende oplossing.

Het scherm zelf – een ips lcd-paneel met een full HD+ resolutie – is mooi. De kleuren zijn spetterend, de witbalans is netjes en de maximale helderheid is hoog. Alleen wanneer je een lichte pagina bekijkt, merk je dat de verdeling van de backlight aan de randen niet helemaal netjes is. Zowel aan de onderkant van het scherm als rond de selfiecamera zit een donkere gloed. Geen drama; wel jammer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen