Nokia 9 PureView: officiële persbeelden bevestigen bizarre feature

Tech Mark Hofman 7 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

MWC 2018 was, als we heel eerlijk zijn, best wel een beetje saai te noemen. Weinig echte innovaties en weinig verrassende elementen. Iets wat bij MWC 2019 zeker weten niet het geval zal zijn. Al is het maar om het feit dat een bizarre feature van de Nokia 9 PureView zojuist bevestigd is door gelekte persbeelden. 

Persbeelden Nokia 9 PureView bevestigen bizarre feature

Het afgelopen jaar wist MWC niet zo heel erg te verrassen. Een van de grootste beurzen op het gebied van smartphones toonde, wat velen betreft, weinig innovatieve producten. Althans: er waren genoeg verbeteringen te zien, maar echt veel nieuwe innovatieve ideeën en ontwikkelingen waren er niet. Daar weet het Mobile World Congress van dit jaar wel verandering in te brengen. Zo zien we punch-hole displays, opvouwbare smartphones en pop-up smartphones verschijnen op de beursvloer. En nu de persbeelden van de Nokia 9 PureView zijn gelekt, krijgen we ook met bizarre features te maken.

De geruchten gingen al enige tijd rond dat de Nokia 9 PureView voorzien zou zijn van een indrukwekkend camera-systeem. Sterker nog: noem het maar gerust een bizar camerasysteem. HMD Global gaf eerder zelf al informatie over het systeem en de gelekte persbeelden lijken dit te bevestigen. Hoeveel camera’s heb je nodig op de achterkant van een smartphone? Google beantwoord die vraag met “één”, HMD zal je iets anders vertellen. De Nokia 9 PureView is voorzien van een vijfdelig-camerasysteem, welke bijgestaan wordt door twee verschillende sensoren. In totaal bestaat het camerasysteem dus uit zeven verschillende onderdelen. ZEVEN!

Nokia 9 PureView officiële persbeelden

Volgens 91mobiles hebben we te maken met officiële persbeelden van de smartphone, welke het camerasysteem lijken te bevestigen. De Nokia 9 PureView is voorzien van vijf verschillende camera’s, welke in een cirkel op het toestel te vinden. Naast de lenzen wordt het systeem bijgestaan door een LED flitser en een autofocus sensor. Wat voor verschillende lenzen er op het toestel zitten, en wat ze kunnen, is op dit moment nog niet bekend. Maar dat het bizarre systeem op het toestel zit, mag duidelijk zijn.

Minder indrukwekkende voorkant

Dat de aandacht volledig naar de achterkant van de Nokia 9 PureView is gegaan, is wel te zien. Ondanks het feit dat de schermranden bijzonder smal zijn, is de bovenkant van het toestel voorzien van een flinke unit. Het is zelfs dusdanig groot dat er niet alleen plek was voor een selfiecamera, maar ook voor het Nokia logo. Uiteraard is er geen plek voor de vingerafdrukscanner, die zit volgens geruchten in het scherm.

Nokia 9 PureView officiële persbeelden

De Nokia 9 PureView specificaties liggen bijna volledig op straat, maar het is de prijs waar veel mensen hun vraagtekens bij hebben. Gezien de prijsklasse waarin HMD Global actief is, zullen de hoge specificaties en de bizarre camera wel voor een prijsstijging zorgen. De grote vraag zal dus zijn: is het camerasysteem het geld waard of is het een nutteloze feature? Een vraag die tijdens MWC 2019 zonder twijfel beantwoord zal worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen