Honor View 20 review: vaarwel notch

Topprestaties

Honor lift mee op de chipfabricageskills van Huawei met deze View 20. Net als de Mate 20-serie, heeft de View 20 een door Huawei gebakken Kirin 980-chipset. Die zorgt niet alleen voor heel wat power, maar ook voor goede batterijprestaties. Het dagelijks gebruik van de View 20 is daarmee erg fijn, mits je de wat drukke Magic UI geen probleem vindt.

Een van de snelsten

Het geheime wapen van de Kirin 980-chip is zijn ontzettend kleine fabricageproces. De details in de chip zijn slechts 7nm klein, en dat zorgt voor minder verliezen. Zowel qua snelheid, als qua stroomverbruik. Daarmee is deze achtkernige 2,6GHz-chip op Androidgebied voorlopig de snelste die je kunt krijgen.

De dag kom je makkelijk door, een weekend moet ook wel lukken

In de praktijk betekent dat dat de View 20 ontzettend soepel door zijn menu’s heenloopt en ook bij zware belasting niet bezwijkt. Overigens is dat iets dat tegenwoordig voor bijna alle high-end smartphones geldt, dus echt een groot voordeel van de View 20 is het ook niet. Maar je weet in ieder geval dat je qua processorkracht wel goed zit bij dit toestel.

Batterijkoning

Een groter voordeel van dit toestel is zijn accu. Niet alleen omdat hij razendsnel kan opladen, maar ook omdat hij het lekker lang volhoudt. De grote capaciteit van 4000mAh zorgt gecombineerd met de zuinige chip en het agressieve beheer van achtergrondapps voor uitstekende batterijprestaties. De dag kom je makkelijk door, een weekend moet met een beetje moeite ook wel lukken. Top!

Honor View 20 screenshot batterij

Magic UI is bekend

Dat agressieve beheer van achtergrondapplicaties is onderdeel van de Magic UI; Honor’s Androidschil. Hoewel het voor de batterijprestaties fijn is dat apps op de achtergrond snel afgesloten worden of niet kunnen opstarten, heeft het functioneel een aantal nadelen. Denk aan de werking van diensten als Dropbox auto-upload die gehinderd wordt. Overigens kun je via de telefoonbeheerder wel instellen dat dit soort apps toch op de achtergrond mogen werken.

Honor View 20 screenshot interface

Zowel grafisch als functioneel is de Magic UI op het moment zo’n beetje een 1-op-1 kopie van de Emotion UI van Huawei. Dat wil zeggen: hij is qua opzet vrij stevig aangepast tegenover de standaard van Android, heeft een aantal handige functies gekregen en heeft niet de meest strakke en consistente graphics. Er is zeker mee te werken, maar het is niet de beste Androidschil die je kunt vinden.

Reageer op artikel:
Honor View 20 review: vaarwel notch
Sluiten