Dominick Vietor
Dominick Vietor Smartphones 28 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

[VIDEO] Honor View 30 Pro preview: Honors nieuwe ‘normaal’

De Honor View 30 Pro werd deze week voor de Europese markt aangekondigd. Het gaat om de Europese versie van de Honor V30 Pro en is de eerste keer dat Honor een smartphone zonder Google-diensten en met 5G naar Europa brengt. In deze Honor View 30 Pro preview video zie je hoe dat uitpakt.

Op papier is de Honor View 30 Pro een indrukwekkende smartphone. Hij heeft de snelle Kirin 990 5G-chipset van Huawei, is voorzien van een Super Matix Camera en heeft een fraai ontwerp. Je mag verwachten dat dat alles met een net prijskaartje komt, hoewel de exacte prijs van de Honor View 30 Pro nog niet bekend gemaakt is. Wanneer hij uitkomt trouwens ook niet.

Honors nieuwe ‘normaal’

Huawei en dochterbedrijf Honor mogen al een tijd geen zaken doen met het Amerikaanse Google. Dat betekent dat alle nieuwe smartphones, waaronder de de Honor View 30 Pro, zonder Google-diensten komen. Daarom waren nieuwe lanceringen even schaars in Europa, maar inmiddels lijkt het bedrijf zich erbij neergelegd te hebben. Een toestel zonder Google Play Services en met Huawei’s eigen Huawei Mobile Services zoals de View 30 Pro is dus het nieuwe normaal voor de twee merken.

Honor View 30 Pro camera
Afbeelding: WANT/Dominick Vietor

Overigens komt daar mogelijk binnenkort verandering in: gisteren werd bekend dat Google een licentie heeft aangevraagd om toch met Huawei te mogen handelen. Of en wanneer die wordt toegekend, is natuurlijk de vraag.

Goede subtopper

Los van dat gebrek aan Googlediensten, kun je in de bovenstaande video zien dat de Honor View 30 Pro een goede subtopper is. De enige twee hardwarematige zaken die hem echt onderscheiden van de beste smartphones van het moment, zijn het gebrek aan een amoledscherm en de niet waterdichte behuizing. Grote problemen zijn dat niet, zeker omdat het 6,7-inch FullView lcd-scherm van de View 30 Pro ook erg mooi is.

De camera’s zijn in ieder geval op papier goed en worden aangevoerd door een 40-megapixel hoofdsensor. Daarnaast ligt een 12-megapixel groothoekcamera, een 8-megapixel zoomcamera en een ToF 3D-sensor. Voorop het toestel zitten twee selfiecamera’s: een reguliere 32-megapixelcamera en een extra groothoekcamera.

In de Honor View 30 Pro preview video bovenaan dit artikel vertellen we je alles over het toestel. Altijd op de hoogte blijven van de video’s van WANT? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!