Vijf Ikea hacks voor een georganiseerde keuken

Smart Home Ilona Braam 14 mei 2018
Leestijd: 2 minuten

Ikea staat bekend om zijn handige spulletjes, maar misschien zelfs nog meer om de hacks die je met deze spulletjes kunt uitvoeren. Want je hoeft je helemaal niet te houden aan waar dingen voor bedoeld zijn. Met een Ikea hack zorg je ervoor dat je de producten naar je eigen hand zet en ze voor je laat werken. En met deze vijf hacks wordt je keuken weer een georganiseerd paradijs.

Folie in de deur

Het kastje onder het aanrecht is vaak waar mensen dingen bewaren als afwasmiddel, handschoenen en verschillende folies. Meestal wordt het een behoorlijke chaos, maar met deze hack kun je in ieder geval je plastic- en aluminiumfolie netjes ordenen en meteen binnen handbereik houden. Apartmentapothecary laat je zien hoe je simpel een vakje kunt creëren voor de spulletjes aan de binnenkant van de deur met een KNUFF lectuurbak.

Ikea Hack Knuff lectuurbak

Ikea hack voor je deksels

Het andere kastdeurtje kun je meteen gebruiken om deksels van potten en pannen overzichtelijk te hangen. Vaak weet je niet precies waar je ze moet laten, aangezien ze ook niet echt handig zijn om op te stapelen. Apartmentapothecary komt ook voor je deksels met een handige Ikea hack en laat je zien hoe je een handdoekstang niet alleen voor handdoeken hoeft te gebruiken, maar dat het ook een prima houder is voor je deksels.

Ikea hack deksels

Boekenkast of kookeiland?

Wat is er heerlijker dan wat extra ruimte om je groentes te snijden en bezig te gaan in de keuken? Met een Billy boekenkast kun je snel meer ruimte creëren en pronken met een heus kookeiland. Op de site goldenboysandme laten ze je zien hoe je de boekenkast  gebruikt als extra stuk aanrecht. En het mooie is dat je aan de zijkant ook meteen allerlei vakjes hebt om je kookboeken, maar ook potjes en mandjes mooi te regelen.

Ikea Hack kookeiland

Wijn op display

Heb je geen ruimte om een wijnrek neer te zetten, maar nog wel ruimte aan de muur? Dan kun je weer aan de slag met handdoekstangen en creëer je binnen no time een mooi plekje voor al je flessen. Maak een paar stangen onder elkaar vast aan de muur en je wijnflessen kunnen daar mooi op gestald worden. Ikeahackers laat je precies zien hoe mooi het kan worden.

Van ladekast naar wijnbar

Mocht je wel ruimte hebben voor een wijnrek, dan kun je pas echt lol hebben. Weekendcraft laat je zien hoe je een saaie RAST ladekast transformeert tot een waar wijnparadijs met niet alleen plek voor je flessen, maar ook meteen een systeem om je wijnglazen uit te stallen. Het is een minibarretje, waar je eventueel zelfs ook nog aan zou kunnen zitten. Je moet voor deze Ikea hack wel echt de handen uit de mouwen steken.

Ook je slaapkamer kun je aanpakken met Ikea hacks en lekker efficiënt maken. Bekijk ook deze vijf hacks en breid je Ikea klusmiddag uit naar je slaapkamer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen