Vijf Ikea hacks om je slaapkamer aan te pakken

Smart Home Ilona Braam 7 mei 2018
Leestijd: 3 minuten

Het Ikea assortiment zit vol met allerlei handige items om je huis mee in te richten. Maar zoals we weten lenen de producten zich er uitstekend voor om met een Ikea hack ook anders ingezet te worden, dan waar ze voor bedoeld zijn. Als je slaapkamer wel weer een oppepbeurt kan gebruiken, hebben we hier vijf handige Ikea hacks voor je om meteen mee aan de slag te gaan.

Meer ruimte onder je bed

Hoe groot je huis ook is, het lijkt erop dat er toch nooit genoeg ruimte is om alles op te kunnen bergen. Als je een klein appartement hebt, is het all helemaal een ramp. Aangezien je toch niet op je bed hoort te springen, kan hij best wat dichter bij het plafond komen zodat je eronder meer ruimte kunt creëren voor je spulletjes. Noraelli van de blog oh yes, laat je zien hoe je met keukenkastjes een mooi podium voor je bed kunt maken, inclusief trapje en meteen meer ruimte om dingen op te bergen.

Ikea hack noraelli van Oh yes

Ikea hack om je bed weg te werken

Als je echt ruimte wilt besparen, kun je er ook voor zorgen dat je bed helemaal verdwijnt met deze Ikea hack van ikeahackers. Want wat neemt er minder ruimte in beslag dan je bed? Geen bed natuurlijk. Met deze hack leer je hoe je je bed in een kast kunt laten inklappen, zodat er meteen meer ruimte ontstaat voor je bezoek of voor je workout. ‘S avonds doe je gewoon de kast weer open en komt je bed tevoorschijn om in te ploffen.

Ikea hack bed

Extra plek om kleding te hangen

Als je kledingkast uitpuilt en je niks meer overzichtelijk op kunt bergen, kun je je heil zoeken bij een wandplankje. Ikea ideas demonstreert hoe je gewoon een FINTORP stang kunt vastmaken aan de onderkant van het plankje en op deze manier extra plek creëert om je shirts, jassen etc overzichtelijk op te hangen.

Ikea hack stang

Bureau zo groot als je wilt

Een goed en stevig bureau kan al gauw duur worden en al helemaal als je een grote wilt. De kastjes van Ikea kunnen hier weer een uitkomst zijn als je snel even iets wilt regelen. Koop drie kastjes die je leuk vindt, zoals de TUTEMO open kastjes of een METOD onderkast met vitrinedeur, en tover ze om tot een bureau. Op de site The Gathered home laten ze je verder zien hoe je met je kastjes en een blad je bureau in elkaar zet en er extra details aan toevoegt voor wat flair.

Ikea hack bureau

Bijzonder nachtkastje

Naast je bed heb je uiteraard een nachtkastje nodig om van alles op en in te kunnen stoppen. Als je iets uit de lades wilt halen, moet je je vaak wel in allerlei bochten wringen of van je bed af komen. Met deze Ikea hack gebruik je vier KNUFF lectuurbakken om een roterend nachtkastje in elkaar te knutselen, waarvoor je niet hoeft op te staan. Ikeahackers.net laat je precies zien hoe het moet.

Ikea hack nachtkastje

Mocht je geen zin hebben in geklus, kun je ook proberen om The Living Cube te bemachtigen. Dit multifunctionele meubelstuk is ideaal voor kleine ruimtes en komt met alles wat je in je kamer nodig hebt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen