Dit houten nachtkastje ziet er simpel uit, maar is een stuk slimmer dan je denkt

Smart Home Ilona Braam 6 dec 2017
Leestijd: 2 minuten

De meeste mensen gebruiken een nachtkastje om allerlei spullen op te zetten. Dit komt meestal neer op een glas water voor ‘s avonds, een boek en je smartphone (als deze niet in je bed ligt). Uit een nachtkastje valt echter veel meer te halen. Dan hebben we het helaas niet over je standaard nachtkastje, maar over Smartables. De naam zegt het al: het zijn slimme tafeltjes, die je leven een stuk makkelijker maken.

Drie apparaten draadloos opladen

Omdat de makers van de Smartable nachtkastjes weten dat mensen toch altijd in bed blijven opladen, hoewel dit gevaarlijk kan zijn, dienen de meubelstukken meteen ook als draadloze oplader. Je kunt met een Smartable tot maar liefst drie apparaten tegelijkertijd opladen. Deze apparaten moeten wel de QI oplaad-technologie ondersteunen. Als ze dat niet doen is het echter vaak nog mogelijk om een extra accessoire te kopen, waardoor het allemaal weer wel werkt. Overigens zijn er ook twee USB aansluitingen, zodat je gewoon met een draad kunt opladen.

Smartables

Nachtkastje is ook Bluetooth speaker

Naast het opladen van je telefoon is je Smartable ook een Bluetooth speaker. Het nachtkastje is uitgerust met twee 10 watt speakers, welke verbonden zijn met een (volgens de makers) hoge kwaliteit versterker. Zo kun je lekker in bed luisteren naar je favoriete Spotify tracks of Youtube filmpjes een extra audio-boost geven.

Smartables nachtkastje

Achter draadloos opladen en draadloos muziek luisteren kun je dus al een vinkje zetten. Maar het slimme nachtkastje kan nog meer. Wat heb je ‘s nachts nodig wanneer je weer eens naar de wc moet? Precies, een nachtlampje. Ook hiermee is het nachtkastje uitgerust. Aan de bovenkant is er een onzichtbare knop in het hout verwerkt. Hiermee kun je het licht feller maken of juist weer dimmen.

Smartables nachtlampje

Transformer dienblad voor ontbijt op bed

Naast de verschillende technologieën zijn de Smartables ook nog uitgerust met twee simpele praktische features. De makers bedachten zich dat je misschien soms zin hebt in ontbijt in bed en om je hiermee te helpen kun je een deel van de bovenkant loshalen en als dienblad voor op je bed gebruiken. Het gedeelte met de oplader en lichtknop komt echter niet mee met het dienblad. Dat zou misschien ook niet zo handig zijn. Daarnaast is er een verborgen ruimte in één van de poten, waarin je kleine waardevolle items kunt verstoppen.

Smartables

Bestellen in alle kleuren

Zoals je waarschijnlijk al had verwacht zijn de Smartables een Kickstarter project. Via de Kickstarter site kun je je eigen Smartable nachtkastje bestellen voor 449 euro. Aan het einde van het project kun je vervolgens een kleur kiezen voor het meubelstuk. Volgens de informatie op de site zou je Smartables in elke kleur kunnen uitkiezen. Verwacht wordt dat de nachtkastjes in Maart 2018 geleverd zullen worden.

Een ander slim nachtkastje is de Curvilux. Ook deze ziet er verrardelijk simpel uit, maar kan ook je smartphone draadloos opladen en hij komt zelfs met een app om van alles te kunnen instellen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Kickstarter

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen