Vijf redenen om (niet) voor een MINI Countryman te kiezen

Elektrische auto's Ilona Braam 4 dec 2017
Leestijd: 2 minuten

Begin 2010 introduceerde MINI de MINI Countryman. Deze compacte SUV mag dan wel klein zijn, maar komt met behoorlijk wat grote features. Uiteraard zijn er aan de andere kant weer nadelen. Dit zijn de vijf redenen om wel of juist niet voor de MINI Countryman te gaan.

Verrassend veel ruimte voor bestuurder en passagiers

Hoewel de Countryman zijn mini naam eer aan doet, is er toch behoorlijk wat ruimte binnenin om comfortabel te kunnen zitten. Uiteraard helpen de ergonomische en fijn zittende stoelen mee, maar vooral de slimme indeling van het interieur zorgt ervoor dat zelfs wat langere passagiers zich niet opgepakt voelen. Daarnaast is binnenin ook aan de kinderen gedacht en zijn er verschillende punten gemaakt waar je een kinderzitje aan vast zou kunnen maken.

Mini Countryman

Kleintje met vierwielaandrijving

De nieuwe MINI Countryman komt met een unieke vierwielaandrijving. Dat zorgt ervoor dat het kleintje zich krachtig stand houdt onder verschillende weersomstandigheden en ook verschillende ondergronden goed weet te trotseren. Een heuveltje hier en daar is ook geen probleem en deze beklimt de Countryman met stijl.

Mini Countryman

Mooie prestaties

Ook de prestaties van de auto vallen niet af te leiden van het formaat. Met de 2.0 liter I-4 turbomotor levert het autootje 189pk en 280Nm koppel. Het kleintje kan ook behoorlijk snel en krachtig optrekken, zelfs met een lading aan passagiers in de auto. Binnen zeven seconden zou je van 0 naar 97 km per uur kunnen komen. Daarnaast komt met elk model standaard een achttraps automaat, waarmee je soepel over de weg vliegt. Optioneel kun je ook kiezen voor een handgeschakelde bak om de controle in eigen handen te houden.

Mini Countryman

Weinig ruimte voor je bagage

Waar er behoorlijk wat ruimte lijkt te zijn voor de inzittenden, heb je hier helaas wat minder van voor je bagage. Vaak lijkt ruimte voor de passagiers ten koste te gaan van de bagageruimte. Iedereen heeft andere prioriteiten en de één zal het misschien minder erg vinden dat er wat minder past in de kofferbak.

Mini Countryman

MINI Countryman wordt al gauw duur

De MINI Countryman heeft een vanafprijs van 29.900 euro. Als je allerlei extra’s wilt wordt het helaas al gauw een duur verhaal. Je moet dus goed afwegen of wat het basismodel te bieden heeft wel genoeg is, of dat je bereid bent om meer te betalen voor de extra features.

Mini Countryman

Een ander voordeel aan de MINI Countryman is dat het de ideale kampeerauto is. Het bedrijf AUTOHOME heeft dan ook een speciale daktent voor de auto gemaakt, zodat je Countryman wordt omgetoverd tot een comfortabele slaapplek.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen