Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 23 mei 2017

MINI Countryman: ideale kampeerauto met ingebouwde tent

Nu de zomer eindelijk goed begint door te breken is het tijd om even rust te nemen van je computer en een ontspannen avontuur te beginnen. De MINI Countryman, is zoals de naam al aangeeft, is ideaal om met het gezin of met vrienden rond te gaan trekken. En in combinatie met de speciale daktent van AUTOHOME, verandert de Countryman in een handomdraai in een aangename slaapplaats.

MINI Countryman: ruim en krachtig

In de MINI Countryman is genoeg plaats om comfortabel met vijf personen op pad te gaan. Daarnaast is er ook gedacht aan het feit dat iedereen ook baggage mee moet kunnen nemen. Met de ruime kofferbak is dit geen enkel probleem.

Wie wat avontuurlijker is ingesteld en het liefst de gebaande wegen vaarwel zegt, zit met de Countryman ook goed. Met de optionele ALL4-vierwielaandrijving is een oneven terrein zo getrotseerd. Ook zorgt deze ervoor dat er tot 1.800 kg aan gewicht getrokken kan worden. Je kan dus gerust ook je camper van stal halen.

MINI Countryman

Instant huis met AUTOHOME daktent

Wat de Mini Countryman echter zo ideaal maakt om mee op vakantie te gaan, is de mogelijkheid de AUTOHOME daktent bovenop de auto te installeren. Als je vriendin bijvoorbeeld nooit wil kamperen, omdat het altijd een kwestie van tijd is voordat het gaat regenen en het een modderfestijn wordt, is de daktent een goed compromis.

In een paar stappen is de tent zonder gereedschap op het dak geïnstalleerd en heeft niemand meer last van modder. Uiteraard kan het dan alsnog gaan regenen, maar iedereen zit dan hoog en droog op de Countryman.

MINI Countryman

Stevig materiaal en waterdicht

De daktent van is door AUTOHOME ontworpen in samenwerking met het MINI team en wordt geleverd in een aerodynamische behuizing van fiberglas. Binnenin is hij 94 cm hoog en heeft hij een lengte en breedte van respectievelijk 210 cm en 130 cm. Het doek is gelukkig bestand tegen regen. Ook is de tent goed geïsoleerd tegen warmte en geluid en is er ook aan de ventilatie gedacht.

Features

De tent is verder uitgerust met twee deuren en ramen met rissluitingen. Deze zijn voorzien van muskietengaas. Binnenin is een matras en wordt de tent verlicht met ledlampen, welke op batterijen werken.

Hoewel de MINI Coutryman in combinatie met de daktent voor sommige mensen een ideale oplossing is, houden anderen toch van wat meer comfort en glamour. Voor deze mensen is glamping en betere optie: kamperen in stijl.

Reageer op artikel:
MINI Countryman: ideale kampeerauto met ingebouwde tent
Sluiten