WANT to Have: de vijf beste low-budget subwoofers voor ieder knalfeest

Gadgets Lisanne Beijen 4 mei 2018
Leestijd: 3 minuten

Er is maar weinig lekkerder dan je favoriete muziek keihard door de kamer te laten knallen. Die muziek wordt zeker een keer zo mooi met een vette bas er onder. De gemakkelijkste en goedkoopste manier om een bas toe te voegen aan een kleine muziekinstallatie of je computer is door een subwoofer. Hier de vijf beste budget subwoofers op een rijtje.

Monoprice 9723

Als je het internet afstruint kom je de Monoprice 9723 in bijna ieder lijstje voor beste budget subwoofers tegen. Dit komt doordat de speaker een top prijs-kwaliteit verhouding heeft.

Het apparaat levert een krachtige en goed gedefinieerde bas. De speaker is zowel goed om je muziek mooier te laten klinken als om je filmervaring nog intenser te maken. Een kleine voetnoot bij deze speaker is dat een aantal exemplaren kapot uit de doos werden gehaald door klanten. Als je een goede garantie hebt dan is deze subwoofer het geld zeker waard. Prijs: ongeveer 100 euro.

budget subwoofer

Dayton Audio SUB-1000L

Een subwoofer in de vorm van een bar is vrij ongebruikelijk. De box is zowel horizontaal als verticaal te plaatsen en past op die manier gemakkelijk ergens op of in een kast. Deze bas is ideaal voor wie meer bas wil toevoegen aan zijn geluid, maar daar niet de ruimte voor heeft in huis.

Het geluid van de Dayton met 10-inch woofer en 100-watt amp zal je niet omver blazen, maar is zeker genoeg voor een goede verdieping van je geluid. Dat past dan wel weer bij het subtiele design. Prijs: ongeveer 135 euro.

budget subwoofer

JBL Sub 100

JBL is een jonger frisser merk dat voornamelijk bekend is van de goede Bluetooth speakers. Het maken van lichtgewicht speakers is iets waar JBL in uitblinkt, zo blijkt ook uit deze Sub 100.

Deze bas is namelijk gemaakt van ultra-lichtgewicht materiaal en is daardoor gemakkelijk te verplaatsen. Daarnaast heeft hij een maximum van 250-watt amp, wat zeker niet verkeerd is. Deze bas geeft een rijk geluid voor een zeer aardige prijs: ongeveer 210 euro.

budget subwoofer

BIC America V1020

Deze subwoofer komt het dichtste in de buurt bij de Monoprice als het op kwaliteit aankomt. De 10-inch woofer heeft veel volume en is krachtiger dan de Dayton die ook in dit lijstje staat.

Een pluspunt aan deze bas is de bedrading: deze is steviger en dikker dan zijn concurrenten. Een nadeel van deze speaker is dat hij maar een input jack heeft waardoor hij minder gemakkelijk te verbinden is met je computer of geluidsinstallatie. Prijs: ongeveer 160 euro.

budget subwoofer

Yamaha YST-SW012

Deze bas is er een van een hele bekend en geroemd merk. In plaats van dat Yamaha heeft geprobeerd een high-end subwoofer in de body van een budget apparaat te stoppen, is deze bas gewoon een budget woofer. En dat is oké.

Je zult niet overweldigd worden door het geluid dat uit deze bas komt, want het geluid is nou een maal niet van de hoogste kwaliteit. Hij werkt echter wel goed samen met een high-end geluidssysteem. Daarnaast is dit exemplaar gewoon echt heel goedkoop. Prijs: ongeveer 100 euro.

budget subwoofer

Wil je ook lekkere tunes kunnen luisteren wanneer je op pad bent? Check dan hier de vijf beste Bluetooth speakers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen