Ilona Braam
Ilona Braam Smart Home 3 mei 2018
Leestijd: 3 minuten

WANT to have: de vijf beste Chromecast speakers

Muziek maakt het leven net iets fijner en (bijna) niemand kan er zonder leven. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je zo moeiteloos mogelijk je favoriete tunes kunt opzetten. En wat is er nou fijner dan een speaker, welke zelf al is uitgerust met Chromecast technologie? Nou.. misschien wel een paar dingen, maar het is ontzettend handig om snel en draadloos van je muziek te genieten. Dit zijn vijf mooie Chromecast speakers, waarvan je één of meerdere nodig hebt.

JBL Playlist

De JBL Playlist geeft je robuust en helder geluid, terwijl het één van de wat meer betaalbare Cast speakers is.  Twee 57 mm woofers zorgen ervoor dat je niks te klagen hebt. Je kunt hem uiteraard via je smartphone bedienen maar mocht je deze weer eens kwijt zijn, heeft de speaker ook knoppen aan de bovenkant. Daarnaast hoef je ook weer niet per se via Google Cast je muziek af te spelen. Het is namelijk ook gewoon een Bluetooth speaker.

JBL Playlist

Prijs: 179 euro

Polk MagniFi Mini

De Polk MagniFi Mini is een wat duurdere speaker dan de JBL Playlist, maar produceert indrukwekkend grootse klanken. De Chromecast speaker wordt geleverd met een draadloze subwoofer om er helemaal voor te gaan. Deze hardware wordt gecombineerd met een paar mooie features. Zo is er een nachtmodus, waarbij de bas wordt verlaagd en de dialogen in films bijvoorbeeld juist helderder worden.  ‘s Avonds hoef je dus niemand te storen met keiharde geluiden, doordat de speaker met je meedenkt.

Polk MagniFi Mini

Prijs: 399 euro

Raumfeld One S

De Raumfeld One S is een compacte speaker, welke ondanks zijn formaat een behoorlijk akoestisch vermogen heeft. Dit komt door slim ontworpen elementen, welke samen met de Raumfeld technologieën het beste uit de speaker halen. Je hebt geen extra versterker nodig, aangezien het apparaatje is uitgerust met een Watt Class-D Bi-Amping variant. Daarnaast is de prijs ook erg redelijk en krijg je er veel meer voor terug dan je zou verwachten. Overigens kun je ook twee van de speakers combineren voor een stereo effect.

Raumfeld One S

Prijs: 199,99 euro

Riva Audio Arena

Ook de Riva Audio Arena is een compact apparaat, welke krachtige klanken levert. Behalve Chromecast kun je ook via Bluetooth en Airplay je liedjes opzetten. Je kunt meerdere Arena’s kopen om een multiroom setup te installeren. Aan de andere kant kun je de speaker echter ook meenemen naar het park in de zomer door een Arena Accu te gebruiken. Hiermee heb je tot 20 uur luisterplezier. Uiteraard is dit te verlengen door een powerbank mee te nemen.

Riva Audio Arena

Prijs: 259 euro

Riva Festival

De Riva Festival is de duurste speaker op de lijst, maar is de prijs zeker waard. Het apparaat is namelijk zeer krachtig en is uitgerust met Riva’s gepatenteerde Trillium technologie. De technologie zorgt ervoor dat de geluidsgolven een extra boost krijgen, waardoor je keihard kunt genieten van je favoriete beats. Hoewel je je muziek draadloos via Chromecast, Spotify Connect, Airplay of Bluetooth kunt afspelen, is er ook gewoon nog een 3.5mm poort om oldschool nog een draadje te gebruiken. Om er een feest van te maken in je huis kun je tot 32 speakers aan elkaar verbinden voor een multiroom festijn.

Riva Festival

Prijs: 549 euro

Als je toch niet zo’n fan bent van Chromecast en liever alleen Bluetooth gebruikt, hebben we hier ook een lijstje voor je met de vijf beste Bluetooth speakers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!