Ilona Braam
Ilona Braam Elektrische auto's 25 sep 2017
Leestijd: 2 minuten

5 redenen om (niet) voor de Kia Sportage te kiezen

In 1993 kwam de Zuid-Koreaanse automaker Kia op de markt met de Kia Sportage. Deze had hetzelfde platform als de Mazda Bongo en Kia gebruikte verschillende Mazda onderdelen voor het autootje. In 1998 was de Sportage de eerste productieauto met een knie-airbag en sindsdien zijn de veiligheidsmaatregelen alleen maar toegenomen. Dit zijn de vijf redenen om wel of juist niet voor de Kia Sportage te gaan.

Tegenwoordig genoeg ruimte binnenin

Hoewel Kia natuurlijk bekendstaat om zijn kleine modellen, hoeft dat niet te betekenen dat je binnenin opgekropt moet zitten. Bij de nieuwe Kia Sportage is hier rekening mee gehouden. In het verleden was één van de grootste klachten over de Sportage het gebrek aan ruimte. In het nieuwe model zit je ook als volwassene comfortabel achterin.

Kia Sportage

Vol met veiligheidsfeatures

De kleine Sportage zit volgepakt met allerlei veiligheidsfeatures. Zo zijn er onder andere gordijnairbags aan de zijkant, is er een tractie controle en stabiliteit controle feature en een camera aan de achterkant van de auto. Ook is er een hill-start assist feature voor als je op een heuvel wil optrekken en is de auto uitgerust met een antiblokkeerremsysteem.

Kia Sportage

Kia Sportage met voldoende opties

De nieuwe Kia Sportage hoef je niet per se een upgrade te geven om aan de wat luxere features te komen. Door de verschillende pakketten kom je al een heel eind. Zo krijg je bijvoorbeeld bij één van de pakketten verwarmde spiegels en voorbanken, rails op het dak en bevriezen je ruitenwissers nooit.

Beperkte bagageruimte

Helaas kunnen voordelen soms ook nadelen veroorzaken. Doordat er nu meer ruimte is om te zitten is helaas de bagageruimte hiervan de dupe geworden. Met de achterbanken naar beneden geklapt heb je maar 1,7 vierkante meter aan ruimte voor je bagage. Een uitgebreide shopping sessie met je vriendin zit er dan niet echt in. Hoewel dat misschien toch niet zo erg is.

Kia Sportage

Niet zo zuinig

Helaas is de Kia Sportage ook niet zo zuinig als dat je zou willen. Als je het model neemt met de 2.4 liter viercilindermotor en vierwielaandrijving, verslindt de auto zo’n 13 liter per 100 km. Dat is wel wat jammer, aangezien dat niet goed is voor je portemonnee noch het milieu.

Als je toch nog wat meer ruimte in je auto wilt, maar het wel bij een compact model wil houden, is de Kia Rio een goede optie. Dit zijn de vijf redenen om wel of niet voor de Rio te gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!