Vijf redenen om (niet) voor een Kia Rio te kiezen

Elektrische auto's Ilona Braam 4 sep 2017
Leestijd: 2 minuten

De Kia Rio is een compact autootje uit het B-segment en is door het kleine formaat een perfecte citycar. In Europa zagen we de Rio in het jaar 2000 verschijnen en sindsdien is hij helemaal vernieuwd met allerlei slimme innovaties en gadgets. Volgens Kia zelf is de nieuw Kia Rio een auto om de tijd van je leven in te beleven. Dit zijn de vijf redenen waarom je wel of juist niet voor een Kia Rio moet gaan.

Relatief krachtige motor

Hoewel de Kia Rio behoorlijk compact is, komt het met een behoorlijk krachtige motor voor de klasse. De viercilinder motor is goed voor 138pk en 166Nm koppel. Daarbij kun je zelfs met de basisuitvoering redelijk snel optrekken en er gemiddeld sneller vandoor gaan dan bij vergelijkbare modellen van andere automakers.

Kia Rio

Behoorlijk ruim

Behalve krachtig is de Rio ook behoorlijk ruim voor zo’n kleintje. De voorste stoelen kunnen in hoogte worden afgesteld, zodat mensen van iedere lengte wel comfortabel kunnen zitten. Achterin is er voldoende been – en hoofdruimte en heb je behoorlijk wat bewegingsvrijheid.

Kia Rio

Kia Rio is goede budget optie

Als je wat krapper bij kas zit, maar toch een kwalitatief goede auto wilt, is de Rio het overwegen waard. Het interieur is bijvoorbeeld uitgevoerd met materialen van een mooie kwaliteit met zachte afwerkingen en een upgrade van de stoffering bij de nieuwe Rio. Hoewel het natuurlijk geen luxe auto is, krijg je best waar voor je geld voor de vanafprijs van 15.735 euro.

Kia Rio

Basismodel zonder telescopische stuurkolom

Het basismodel van de Kia Rio komt zonder verstelbare, telescopische stuurkolom. Dat is wat minder fijn voor mensen die bijvoorbeeld wat kortere armen of juist lange benen hebben. Het stuur kun je dan niet precies afstemmen om comfortabel rond te kunnen rijden. Dit is jammer aangezien veel andere auto’s wel met een verstelbaar stuur komen in de basisuitvoering.

Kia Rio

Wat minder verfijnd veersysteem

Helaas is het veersysteem van de auto ook wat minder verfijnd dan bij andere modellen van de concurrent. Dit werkt door naar het rijgedrag van de auto en hierdoor reageert de Rio wat minder soepel dan je zou willen.

Hoewel je bij Kia vaak denkt aan compacte auto’s, maakt het merk natuurlijk ook wat meer robuuste modellen. Met de Kia Stinger laat de automaker bijvoorbeeld zien dat Kia veel meer in zijn mars heeft. Het GT Concept uit 2011 is eindelijk een echt model geworden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen