NASA wil nu echt de waarheid weten achter ufo’s

Wetenschap Jeroen Kraak 10 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Het houdt de mens al jaren bezig: is er buitenaards leven? In de lucht worden regelmatig ufo’s gespot, maar wat zijn die precies? NASA wil antwoorden.

Sommige mensen weten het zeker: er is buitenaards leven. Hun zelfverzekerdheid komt vaak voort uit hun eigen waarnemingen. Ze hebben in de lucht iets gezien wat voor hen niet verklaarbaar is. Dat kunnen bijvoorbeeld lichten zijn of een vreemd voorwerp. Dat is niet raar, want het houdt zelfs de Amerikaanse overheid bezig. Nu gaat NASA nieuw onderzoek doen naar de ufo’s.

Wat is een UFO precies?

Ufo staat voor unindentified flying object, oftewel een vliegend voorwerp waarvan de herkomst onbekend is. Iets in de lucht wat niet meteen verklaard kan worden. Doordat het een mysterie is, zorgt het dan ook voor veel vragen en de meest uiteenlopende theorieën. NASA wil nu duidelijkheid scheppen.

Vacature: WANT zoekt freelance redacteur

Onderzoekers van het Amerikaanse ruimtevaartinstituut gaan nu onderzoek doen naar alle informatie die te vinden is over ufo’s. Hiervoor krijgen ze toegang tot alle satellieten, sensoren en alle andere meetapparatuur van de organisatie.

Pentagon beelden UFO 2 NASA
Wat is dit? (Afbeelding: Amerikaans ministerie van Defensie)

NASA gaat nu serieus onderzoek doen

Hoewel mensen het misschien als science fiction zien, neemt NASA het onderzoek uiterst serieus. Het doel van de ruimtevaartorganisatie is om duidelijkheid te scheppen en zo het begrip van het onbekende te vergroten. Daarnaast ziet het ufo’s ook als een bedreiging voor de veiligheid. Een onbekend vliegend voorwerp kan natuurlijk schade toebrengen aan een vliegtuig en zo voor een ramp zorgen.

NASA diep in de problemen met Mars-helikopter

NASA gaat ervan uit dat de ufo’s niet van buitenlandse wezens zijn. Daarvoor heeft het geen aanwijzingen. Toch neemt de interesse in ufo’s de laatste tijd flink toe. Zo zijn er beelden en een rapport vrijgegeven door de Amerikaanse overheid. Zo zijn op de beelden een aantal onbekend vliegende voorwerpen te zien. Daarnaast hield het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden er vorige maand een hoorzitting over.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!