HBO Max vanaf 8 maart 2022 beschikbaar in Nederland

Films & Series Mark Hofman 1 feb 2022
Leestijd: 3 minuten

HBO Max, de streamingdienst van WarnerMedia, weet de Verenigde Staten in rap tempo te veroveren. Niet heel gek, want er gaan een hoop toffe merken gepaard met de dienst. Netflix kan zijn borst natmaken, want vanaf volgende maand kunnen ook Nederlandse consumenten genieten.

Via een persbericht wordt duidelijk dat HBO Max vanaf 8 maart 2022 beschikbaar zal zijn in ons land. Wat kunnen we allemaal verwachten?

Strijd tussen Netflix en HBO Max barst los

Netflix heeft jarenlang alleenspel gehad in Nederland, maar dat veranderde onder andere door de komst van Disney+ en Amazon Prime Video. Uiteraard zijn er meer streamingdiensten in ons land beschikbaar, maar geen enkel platform haalt het succes van Netflix nog. Daar kan zomaar eens verandering in komen door de komst van HBO Max, dat in de Verenigde Staten als echte Netflix-killer gezien wordt.

HBO Max is volgens General Manager Christina Sulebakk “een nieuwe streamingervaring met het allerbeste entertainment, films, originele series en kinderprogrammering”. Dat hebben we uiteraard al meerdere keren gehoord over verschillende diensten, maar het aanbod van HBO Max oogt wel degelijk indrukwekkend. De streamingdienst komt namelijk uit handen van WarnerMedia waar een hoop interessante merken aan verbonden zijn.

Hierbij moet je denken aan merken als Warner Bros., HBO, Cartoon Network en Max Originals. Op dat gebied misschien wel net zo interessant als Disney+ voor veel consumenten is. Die dienst is voorzien van merken als Disney, Pixar, Star Wars, Marvel en 20th Century Fox bijvoorbeeld.

Welke content kunnen we verwachten?

Doordat de streamingdienst in de Verenigde Staten al enige tijd actief is, weten we inmiddels wat we kunnen verwachten qua aanbod. Op het gebied van films is HBO Max bijvoorbeeld voorzien van Dune, Godzilla vs Kong, The Suicide Squad en Space Jame: New Legacy. Daarbij heeft de streamingdienst ook de belofte om films na 45 dagen uit de bioscoop op de streamingdienst uit te brengen. Op gebied van series kunnen we genieten van Game of Thrones, Euphoria, Westworld, The Sopranos, Sex and the City en de Game of Thrones: House of the Dragon zien.

Net als Netflix, Disney+ en Amazon Prime Video zal ook HBO Max zijn originals met de wereld delen. Hierbij kunnen we denken aan series als And Just Like That wat dient als een nieuw hoofdstuk van Sex and the City en Peacemaker. Die laatste serie is een spinoff van de nieuwe The Suicide Squad film en heeft John Cena in de hoofdrol. Daarbij kunnen fans ook kijken naar de Harry Potter-reünie, The Flight Attendant en Gossip Girl.

Heb je kleine kinderen in het huishouden? Dan is er ook voldoende te zien. HBO Max biedt bijvoorbeeld toegang tot series als Teen Titans Go!, The Looney Toons en The Powerpuff Girls.

Waar kan ik HBO Max bewonderen?

HBO is een grote naam in de televisiewereld en HBO Max nu al in de streamingwereld. Dat we geen Amazon Prime Video-prijzen (€2,99 per maand) hoeven te verwachten mag duidelijk zijn. De streamingdienst zal waarschijnlijk binnenkomen met een scherpe prijs, maar uiteindelijk eerder de kant van Netflix opgaan dan dat van Disney+. Hoeveel dat alleen zal zijn is nog niet bekend. Dat wordt duidelijk op het moment dat we dichter bij de lancering zitten.

All of Us Are Dead: nieuw Zuid-Koreaans pareltje verovert Netflix

HBO Max is vanaf 8 maart 2022 beschikbaar en te kijken via verschillende platformen. Denk aan Smart TV’s van Samsung en LG, streamingapparaten zoals Apple TV en Google Chromecast en gameconsoles.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen