Hoe The Jeffrey Dahmer Story de keiharde redding van Netflix kan zijn

Pop-Culture Wesley Akkerman 19 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Het ging heel even slecht met Netflix, maar inmiddels lijkt het tij weer te keren. In de afgelopen maanden (juli tot en met september) kreeg de dienst er namelijk 2,4 miljoen betalende klanten bij. Daarmee maakt het bedrijf het verlies van de eerste helft van 2022 goed, mede dankzij serie als The Jeffrey Dahmer Story.

Wat was er ook alweer aan de hand? Voor het eerst in tien jaar verloor Netflix behoorlijk wat abonnees. Of die mensen zijn teruggekomen voor series als Stranger Things of The Jeffrey Dahmer Story is niet duidelijk. Maar wat wel duidelijk is: de series van en de streamingdienst zelf zijn momenteel weer in trek.

Netflix-kijkers keren terug

Tegenover investeerders zei een vertegenwoordiger van het bedrijf dat de positieve trend de komende maanden voortgezet gaat worden. Daar moeten goede shows, maar ook het goedkopere abonnement aan gaan bijdragen. Daarnaast moet het accountdelers gemakkelijker gemaakt worden hun profiel mee te nemen naar een nieuw abonnement.

Netflix The Sandman lucid dreaming
The Sandman was ook al zo’n meesterwerk (Afbeelding: Netflix)

Hoewel analisten verwachten dat de aankomende veranderingen voor geld in het laatje gaan zorgen, bestaan er ook twijfels over de groeipotentie. Netflix is al in heel veel huishoudens vast onderdeel van het huishoudboekje. Vooral in gevestigde markten zit er weinig rek in; helemaal met de moordende concurrentie.

Het pikante aanbod (en de prijs) van Netflix-killer SkyShowtime

Alweer een nieuwe hit

Wellicht zit een groeiend aantal abonnees er niet meer in; dan wordt het zaak om de betalende klanten vast te houden. En voorlopig lijkt Netflix daarin prima te slagen. The Jeffrey Dahmer Story deed het de afgelopen weken zeer goed op de dienst, maar inmiddels is die serie alweer van de troon gestoten.

De videodienst mag namelijk een nieuwe hit én nummer één noteren. Elders op aarde lopen de mensen voor op Nederlandse kijkers, maar ook hier in Nederland kijken we massaal naar de griezelige serie The Watcher. Heel gek is dat niet: beide series komen namelijk uit de koker van American Horror Story-bedenken Ryan Murphy.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

BBC

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen