Netgear Orbi Wifi 6 RBK353 biedt overal internet voor degelijke prijs

Smart Home Jelle van Es 6 apr 2021
Leestijd: 4 minuten

Wifi 6 is de meest recente standaard op het gebied van draadloos internet. Het grote voordeel van deze nieuwe verbinding is dat je stabieler en sneller internet hebt. Zeker wanneer je een aantal apparaten op het internet hebt aangesloten, heb je er een voordeel aan. En als je daarbij ook nog eens in een groot huis woont, dus met meerdere verdiepingen, dan doe je er verstandig aan om een mesh systeem op te zetten. Met de Netgear Orbi Wifi 6 RBK353 sla je op die manier twee vliegen in één klap.

Want de Netgear Orbi Wifi 6 RBK353 maakt zowel gebruik van de nieuwste Wifi-formaat als dat je er een mesh-netwerk mee hebt. De set die ik heb getest komt met een router en twee satellieten. De router zet je dan neer bij je modem en de satellieten plaats je dan daar op een afstandje van af. Vervolgens zorgen deze satellieten ervoor dat het signaal verder wordt doorgestuurd. Op die manier heb je een Wifi-verbinding die binnen je hele huis en in de tuin. Dit zijn de punten die me zijn opgevallen.

Netgear Orbi Wifi 6 RBK353 Review

1. Makkelijk te installeren

De Netgear Orbi Wifi 6 RBK353 werkt met de Orbi-app die je uit de Google Play Store of de App Store haalt. Vervolgens kun je via die app echt heel erg eenvoudig het systeem opzetten. Stap voor stap wordt er uitgelegd wat je moet doen en zodoende loop je alles makkelijk langs. Je past het naam van het netwerk aan, voorziet het geheel van een wachtwoord, koppelt de satellieten aan de router en binnen een kwartiertje heb je het internet draaiend. Wel zo fijn.

Orbi app
De app werkt erg fijn (Afbeelding: Netgear)

2. Overal goede verbinding

En als de verbinding is gemaakt, dan merk je dat het systeem goed in elkaar zit. Afhankelijk van waar je je bevindt, maakt je apparaat automatisch verbinding met het station dat het dichtstbijzijnd is. Via de app kun je dan weer zien welke satelliet welke verbinding heeft, waardoor je ook ziet welke satelliet welke verbinding heeft. Maar het belangrijkste, je merkt dat je nu gewoon overal in je huis goed verbonden bent. Dus als je ’s avonds in bed nog even lekker een serietje op je iPad wilt kijken, dan is dat met deze Netgear Orbi Wifi 6 RBK353 setup geen enkel probleem.

Netgear RBK353
Een station met twee sattelieten (Afbeelding: Netgear)

3. Router en satelliet zien er netjes uit

Een ander voordeel van de set, is dat de router en de satellieten van de Netgear Orbi Wifi 6 RBK353-set er netjes uit. Dat is ook wel handig, aangezien je hem waarschijnlijk in het zicht hebt staan. De producten zien er eigenlijk niet echt uit als een router en hebben wel iets moderns over zich. Wat mij betreft kun je hem heel goed plaatsen naast een huisplant of naast de televisie. Je hebt geen antennes die allemaal uitsteken en oogt rustig.

Wifi 6 Netgear Orbi RBK353
Staat niet in de weg (Afbeelding: Netgear)

4. Met Wifi 6 klaar voor de toekomst

Nog niet alle apparaten maken gebruik van Wifi 6. Maar in de toekomst gaat dat wel standaard zijn. Op dit moment zijn het vooral de meest nieuwe smartphones, waaronder de iPhone 12, en een spelcomputer als de PlayStation 5 die het ondersteunen. De Xbox Series X heeft het overigens nog niet. Het voordeel van een apparaat met Wifi 6 is gelijk duidelijk. Het downloaden gaat simpelweg een stuk sneller en het is allemaal stabieler. EN hoe meer apparaten hier gebruik van gaan maken, hoe handiger deze Netgear Orbi Wifi 6 RBK353-set wordt.

Laat de toekomst maar komen (Afbeelding: Netgear)

5. Niet de meest snelle router

De Netgear Orbi Wifi 6 RBK353 geldt als het instapmodel van de huidige Orbi-reeks. Dat betekent dat hij het meest betaalbaar is, maar ook de minst snelle. Je hebt te maken met twee 5 GHz streams op 1200mbps en twee 2.4 GHz streams op 600mbps. Dat is voor de meest dingen die je met internet doet voldoende, maar wanneer je voor de Xbox Series X een flinke update voor bijvoorbeeld Call of Duty moet binnenhalen, dan heb je iets meer geduld nodig dan wanneer je een duurdere versie van de Orbi haalt. Zie deze oplossing dan ook vooral als één die je toekomstproof maakt en waarbij je internetverbinding stabiel genoeg is om met meerdere apparaten op internet te werken zonder dat de verbinding in de soep loopt.

Kan sneller (Afbeelding: Netgear)

[REVIEW] Netgear Orbi RBK852 Mesh WiFi 6-systeem

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen