Ilona Braam
Ilona Braam Tech 22 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe Windows 10 preview beschikbaar om te testen

Als je Windows gebruikt en iemand bent die niet kan wachten op nieuwe versies, kun je je opgeven voor het Windows Insider Program om alvast te zien waar Microsoft mee bezig is. Onlangs heeft Microsoft een nieuwe Windows 10 preview uitgebracht met drie grote updates.

Makkelijk toegang tot Linux bestanden

De nieuwe preview valt onder de 19H1 groep, die de voorloper is van de nieuwe Windows 10 update die we in de eerste helft van het jaar kunnen verwachten. De laatste build is 18342 en zoals gezegd komt deze met drie verandering. Als eerste zullen gebruikers nu ook makkelijk aan de slag kunnen met Linux bestanden. Deze zul je kunnen gebruiken via de command line, maar ook via verschillende Windows apps zoals File Explorer en VSCode.

Chrome extensie voor Timeline

De tweede update is dat er nu ook een speciale Chrome extensie is, die je activiteiten in Google’s Chrome browser verzamelt om ze toe te voegen aan je Windows Timeline. De extensie gaat onder de naam Web Activities en is te downloaden via de Chrome Web Store. Nadat je hem hebt geïnstalleerd moet je nog even inloggen met je Microsoft account en als je vervolgens in Chrome aan de slag gaat, zie je dat terug in je Timeline.

Verbeterde game ervaring

Als laatste is er nog goed nieuws voor gamers. In de vorige paar builds heeft Microsoft speciale tech geïntroduceerd voor gamers en om deze te testen heeft het bedrijf mensen gevraagd om het spel State of Decay te testen. Er bleken nog wat problemen te zijn, maar met de nieuwe build zijn deze weer opgelost. Zo in het installatie proces stabieler en werkt het spel eindelijk goed met het controlesysteem voor ouderlijk toezicht.

Windows 10 preview testen

Mocht je hier meer over willen lezen, kun je bij Microsoft terecht. Daar krijg je een overzicht te zien van alle builds en alles wat er telkens weer veranderd is. Ook kun je je opgeven voor het Windows Insider Program als je met de preview aan de slag wilt. Het is wel altijd verstandig om deze op een onbelangrijke computer te installeren.

Verder is Microsoft ook druk geweest met zijn HoloLens 2. Deze zal onthuld worden tijdens het Mobile World Congress, dat op 24 februari begint, en het bedrijf is alvast aan het teasen geslagen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Venture Beat

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!