De OnePlus 10 Pro komt een stuk eerder dan je had verwacht

Smartphones Mark Hofman 21 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Met de afwezigheid van de OnePlus 9T in het najaar van 2021, wordt de hoop direct gevestigd op de OnePlus 10 Pro van volgend jaar. Een smartphone die een stuk eerder komt dan we in eerste instantie hadden verwacht.

Het is geen gerucht en het is geen lek. De OnePlus 10 Pro komt officieel in januari 2022 onze kant op. Dat is wat mede-oprichter en CEO Pete Lau op Weibo, een Chinese variant van Twitter, laat weten.

OnePlus 10 Pro eerder dan verwacht

Het is opvallend dat OnePlus ervoor kiest om in januari al zijn OnePlus 10 Pro smartphone op de markt te brengen. Toch is het de realiteit. Op Weibo laat Pete Lau weten ‘Ik zie jullie in januari #OnePlus10Pro’. Of de smartphone ook daadwerkelijk op de markt verschijnt of alleen in januari wordt aangekondigd is nog niet bekend. Wel heeft het officiële account van OnePlus het bericht van Pete Lau gedeeld.

De OnePlus 10 Pro komt, zoals ook in het bericht van het bedrijf te lezen is, binnenkort. Dat is een stuk eerder dan het bedrijf normaal gesproken zijn vlaggenschepen op de markt brengt. Zo werd de OnePlus 9-serie van dit jaar op 23 maart aangekondigd en verscheen de serie daarvoor pas op 14 april 2019. De OnePlus 7 serie werd in 2018 aangekondigd en verscheen pas op 14 mei. Het Chinese bedrijf haalt de aankondiging dus al een paar jaar naar voren, maar neemt in 2022 wel een hele grote stap. De 10 Pro ziet in januari het daglicht en we zijn heel benieuwd wat de smartphone ons te bieden heeft.

Wat kunnen we verwachten

Uiteraard zijn we zeer benieuwd of de berichten van de laatste weken kloppen. Net als bij praktisch iedere OnePlus-lancering wordt ook de OnePlus 10 Pro al flink besproken in de wandelgangen. Waar zeker niet alle geruchten waar zullen zijn is de kans overigens wel erg groot. Doorgaans zijn de geruchten rondom OnePlus-smartphones vrij accuraat.

OnePlus 10 Pro video lekt uit: dit gaan we toch niet menen, he?

Zo wordt er voor de 10 Pro de nieuwe Snapdragon 8 Gen 1 SoC verwacht, net als een 120Hz QHD+ OLED-beeldscherm en een 5000mAh batterij. Die batterij is overigens ontzettend snel op te laden, want Warp Charge 65T maakt ruimte voor een 80W oplossing. Meer weten? Check dan het bovenstaande artikel of deze pagina!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen