Mark Hofman
Mark Hofman Smartphones 22 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

OnePlus denkt aan opvouwbare smartphone (en maakt er werk van)

De opvouwbare smartphone kan zomaar eens de toekomst worden. Dat vinden niet alleen bedrijven als Samsung en Huawei, maar duidelijk ook de mensen van OnePlus. Het bedrijf kijkt namelijk naar de mogelijkheden.

Vandaag wordt bekend dat OnePlus een patent toegewezen heeft gekregen voor een opvouwbare smartphone. Via de Nederlandse website LetsGoDigital wordt duidelijk dat het gaat om een model met twee scharnieren.

Opvouwbare smartphone van OnePlus

Waar Samsung inmiddels al aan zijn vierde opvouwbare smartphone en derde opklapbare smartphone toe is, moet OnePlus nog met een eerste model komen. Het immens populaire merk heeft een fanatieke aanhang die, volgens inzien van het bedrijf zelf, best wel eens op zo’n toestel zouden zitten te wachten. Het bedrijf heeft daarom onderzoek gedaan naar een dergelijke smartphone en heeft al een aardig idee van hoe het hele plan aangepakt moet worden. Zo wordt duidelijk door een patent dat toegewezen is.

Het gaat dus om een iets uitgebreider model dan de Samsung Galaxy Z Fold 3. De opvouwbare smartphone van OnePlus is in dit patent voorzien van twee scharnieren, waardoor je drie beeldschermdelen hebt. Je hebt dus te maken met een Z-vormige smartphone. Een oplossing waar Samsung ook naar lijkt te kijken.

Opvouwbare smartphone OnePlus
Het patent (Afbeelding: LetsGoDigital)

Wat de opvouwbare smartphone van OnePlus precies te bieden zal hebben weten we nog niet. Wel hebben de mensen van LetsGoDigital het patent omgebouwd tot een concept. Zo kun je dus een indruk krijgen van hoe het toestel er uiteindelijk uit zou kunnen zien. De foto boven dit artikel is een voorbeeld, maar op deze website is meer te zien.

Is dit echt de toekomst?

Sinds de komst van de Galaxy Fold, de goede van de twee, zie ik al toekomst in de opvouwbare smartphone. Als bedrijven als OnePlus zich ook met de zaak gaan bemoeien kan het naar mijn idee hard gaan met de ontwikkeling. Ik heb tot op heden drie verschillende vouwbare smartphones en drie verschillende klapbare smartphones mogen testen. Als ik kijk naar de ontwikkelingen die de laatste jaren hebben plaatsgevonden op gebied van “de normale telefoon”, dan denk ik dat het spelletje inmiddels wel is uitgespeeld.

Samsung Galaxy Z Fold 3: de meest indrukwekkende smartphone die je laat liggen

De grote ontwikkeling van de markt, en daarmee de toekomst, is zonder twijfel de opvouwbare smartphone. Benieuwd naar wat ik van het meest recente model vind? Check dan de bovenstaande review!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!