WANT Crypto update: Prijs Bitcoin & Crypto daalt. BTC & Polygon zijn hot

Tech Robert Kroes 26 mei 2021
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels is de handelsdag op de Amerikaanse financiële markten ook afgelopen. Wij bekijken nogmaals de actuele prijs van de Bitcoin en de live prijzen van de top 25 cryptomunten. Daarnaast bekijken we een belangrijke indicator voor de Bitcoin en de populariteit van Polygon (MATIC).

Uiteraard beginnen we met de actuele prijs van de Bitcoin en de actuele prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin daalt net als prijzen top 25 cryptomunten

Op het moment van schrijven bedraagt de Bitcoin prijs EUR 30.781,18 ($ 37.679,53) en dat is 3,56% lager dan gisterenavond.

Ook de prijzen van de top 25 cryptomunten zijn voornamelijk negatief. Meest overtuigende uitzondering op de regel is Ethereum Classic (ETC), dat een winst van 3,57% noteert. Onder de verliezers duikt Internet Computer (ICP) met 9,80% het diepst in het rood. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen bekijken.

Overigens lijkt er sprake van een normale correctie na het stevige herstel van de afgelopen dagen.

Heeft de Bitcoin de bodem bereikt?

Nadat de koers kort op de $ 30.000,- kwam vond er een sterk herstel plaats dat doorliep tot vanmiddag. Veel analisten proberen in te schatten wat de nabije toekomst voor de Bitcoin zal brengen. De ‘Rolling Basis’ indicator geeft de verhouding aan tussen de spotprijs (actuele prijs) en de premie of korting die je op de futures-markt krijgt.

Op deze manier kun je een indicator berekenen die de  “BTC Futures Annualized Rolling 3 Month Basis” genoemd wordt. Inmiddels blijkt dat de bodem van een prijscorrectie geweest is zodra deze indicator richting of onder 1% komt. Vanaf dat moment begint er een nieuwe bull rally. U raadt het al, door de correcties van de afgelopen dagen heeft deze indicator de 1% geraakt. Men ziet hierin dus een nieuwe aanwijzing dat de koersen weer zullen stijgen. De hele uitleg van de indicator met grafieken kun je hier lezen.

Waarom is Polygon (MATIC) zo populair?

Hoewel ook Polygon (MATIC) momenteel een correctie noteert en verliest is de munt in de afgelopen periode opgevallen door de enorme koersstijgingen. Het voert wat ver om een volledige kennismaking met Polygon (MATIC) te schrijven, maar we kunnen wel identificeren waarom de Polygon (MATIC) zo populair is. Wij zetten de 5 belangrijkste argumenten voor koersstijgingen op een rij:

  1. De Polygon is gebaseerd op een robuust en schaalbaar netwerk. Daarmee zijn de transactiekosten lager dan die bij Ethereum (ETH), terwijl de transactiesnelheid bij Polygon (MATIC) hoger ligt.
  2. Het netwerk is populair bij DeFi-projecten. Door het robuuste netwerk weten steeds meer DeFi-ontwikkelaars de munt te vinden als alternatief voor de gevestigde DeFi-Blockchains. Het meest recente voorbeeld is Aave (AAVE), dat van Ethereum (ETH) naar Polygon (MATIC) wissselde.
  3. De rekenkundige vooruitzichten zijn goed. Naast bovengenoemde factoren is het natuurlijk ook belangrijk dat de munt een cijfermatige groeipotentie kan laten zien. Dat blijkt vooralsnog het geval.
  4. Met het robuuste en sterke netwerk in combinatie met de aantrekkelijkheid voor DeFi-ontwikkelaars zijn de omstandigheden aanwezig om scherpe groei voor Polygon te voorzien.
  5. Doordat de munt juist koersstijging laat zien als de Bitcoin het moeilijk heeft is er een lage correlatie. Daarmee kan Polygon belangrijk worden als investering op het moment dat de Bitcoin een moeilijke periode doormaakt.

Zoals zo vaak trekken nieuwe potentiële smaakmakers op de cryptobeurs veel influencers als fans. Inmiddels heeft Polygon zich ook in de kijker gespeeld. Miljardair en ‘Shark’ uit ‘Shark Tank’ Mark Cuban heeft zich officieel achter de Polygon geschaard.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen