Bitcoin update: prijs Bitcoin en crypto daalt; short squeeze en bedreigingen

Tech Robert Kroes 23 dec 2021
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels zijn de Amerikaanse financiële markten weer gesloten. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de live prijzen van de top 25 crypto. Is een komende short squeeze de reden dat de BTC prijs achterblijft? Wat zijn de grootste bedreigingen voor Bitcoin? Wij zetten het op een rij.

Zoals je gewend bent bekijken we eerst de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs daalt licht, top 25 crypto positief

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 43.215,89 ($ 48.750,05). Dit is 0,88% lager dan tijdens onze Bitcoin update van gisteren.

De prijzen van de top 25 crypto zijn over het algemeen wel positief. Grootste uitzondering is Avelanche (AVAX), dat 5,19% verliest. De Polkadot (DOT) noteert met + 7,84% de grootste winst van vandaag. Alle live cryptoprijzen kun je 24 uur per dag analyseren op Tradeincrypto.com.

Analisten voorzien short squeeze voor Bitcoin

Op basis van de resultaten van vandaag zien we dat de Bitcoin achterblijft bij de andere cryptomunten uit de top 25. De reden hiervoor zou kunnen liggen in de onrust onder analisten. Zij zien namelijk dat de Bitcoin prijs niet door de $ 49.000,- heen breekt en consolideert. Dit gebrek aan actie zou aan het begin van het nieuwe jaar tot een short squeeze kunnen leiden.

Deze aanval van beren is niet de enige bedreiging waar beleggers zich zorgen over maken.

Worden dit de grootste bedreigingen voor de BTC prijs in 2022?

Uit een poll onder 1.600 Bitcoin bezitters komen de volgende angsten naar voren:

  • Onvoorbereid sterven. We beginnen wat luguber, maar op de vijfde plaats staat het risico dat Bitcoin verloren gaat doordat men onvoorbereid sterft. Nabestaanden zijn dan niet op de hoogte van het Bitcoin bezit of de wachtwoorden van wallets zodat zij niet bij het Bitcoin bezit kunnen.
  • Fysieke diefstal of overval. Op de vierde plaats zijn Bitcoin bezitters bang dat zij tijdens een diefstal of aanval fysiek worden beroofd van hun cryptobezit.
  • Net iets meer Bitcoin investeerders zijn bang van digitale diefstal door hackers of scammers.
  • Wat nog meer angst inboezemt is inbeslagname door de overheid. We zagen eerder deze week al dat het aantal in beslag genomen BTC flink in de papieren kan lopen.
  • De grootste angst voor investeerders blijft echter dat zij zelf hun wallets met Bitcoin of toegang tot hun cryptobezit kwijtraken. Dit risico noemden de meeste ondervraagden namelijk. Dat deze angst reëel is blijkt uit de cijfers. Tot nu toe is er namelijk al zo’n 3,7 miljoen BTC verloren. Dit komt tegen de huidige waarde neer op zo’n 250 miljard dollar.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Het zou dus een spannende middag kunnen worden.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen