Crypto update: prijs Bitcoin en crypto stijgt. ADA, tips, wallet alert en…

Tech Robert Kroes 2 feb 2022
Leestijd: 4 minuten

Zoals gebruikelijk rond lunchtijd bekijken we de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarnaast hebben we een spannende Cardano (ADA) update, delen we trading tips, hebben we nieuws uit India en zien we hoe Facebook stopt.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs en prijzen top 25 crypto stijgen gestaag

Op het moment van schrijven bedraagt de live Bitcoin prijs EUR 34.1533,20 ($ 38.503,61). Dit is 0,13% hoger dan tijdens onze crypto lunch van gisteren.

Ook bij de rest van de top 25 crypto zien we een gestage, maar positieve koersontwikkeling. De enige uitzondering is Cosmos (ATOM), dat 1,86% verliest. De crypto met de meeste winst van de dag is FTX Token (FTT), dat 4,02% in waarde stijgt. Uiteraard kan je ook vandaag alle live cryptoprijzen checken op Tradeincrypto.com.

Cardano (ADA) verhoogt blokcapaciteit, stijgt de prijs?

Vandaag maakten de ontwikkelaars van Cardano (ADA) bekend dat zij de blokcapaciteit van hun blokken op de blockchain gaan verhogen. Hiermee stijgt de capaciteit met 11% en wordt ook het geheugen per transactie uitgebreid. Hierdoor wordt de app veel meer schaalbaar. Deze update wordt aanstaande vrijdag 4 februari op het mainnet doorgevoerd. We zien daarbij dat steeds meer grote investeerders hun Cardano (ADA) crypto uitbreiden.

Dit zou wel eens lucratief kunnen blijken. In onderstaande technische analyse zie je namelijk hoe deze crypto na een verlies van 22,06% in januari op weg lijkt naar een rebound.

Opvallend genoeg reageert de markt vooralsnog bescheiden op het nieuws. Op dit moment is de live Cardano (ADA) prijs $ 1,070. Dit is 1,14% hoger dan gisteren rond deze tijd.

Trading tips: Fantom (FTM), Decentraland (MANA) en Huh Token (HUH) kunnen razendsnel stijgen

Ook vandaag wordt er weer crypto getipt die op het punt van doorbreken staat. Volgens analisten kunnen Huh Token (HUH), Decentraland (MANA) en Fantom (FTM) dit jaar meer dan 100%% in waarde stijgen.

Fantom (FTM) meldt zich al in de top 25 crypto

Van de drie genoemde munten is de Fantom (FTM) qua marktkapitalisatie het grootst. We zien de munt regelmatig onderaan de top 25 vechten om een plaatsje.

Fantom (FTM) is een blockchain die op basis van proof of stake werkt. Daarmee is deze Blockchain snel en goedkoop. Ook claimt de munt door deze goedkeuringsmethode de milieuvriendelijkste blockchain te zijn. Daarbij kan men via deze blockchain ook eenvoudig Ethereum Dapps overzetten naar de Ethereum blockchain. De potentie wordt dus zeker door analisten gezien. Op dit moment zien we dit nog niet terug in de koers. De munt verliest vandaag 1,09% bij een prijs van $ 2,076.

Omdat de andere cryptomunten nog niet in de top 25 gesignaleerd zijn bespreken we deze niet verder. De analyse kun je hier lezen.

Geen cryptoban in India, wel belasting…

Met meer dan een miljard inwoners is er natuurlijk een enorme markt voor crypto in India. Toen men vorig jaar een crypto ban overwoog was dit dan ook even slikken voor diverse developers. Inmiddels is er een definitief besluit genomen. Er komt geen cryptoban in India. Wel heeft men besloten de inkomsten uit crypto trading te gaan belasten alsof het gokwinsten zijn. Dit levert forse heffingen tot 30% op.

Facebook gooit de handdoek, geen Diem of Libra

In 2019 was Facebook vast van plan om met de Libra een eigen stable coin op de markt te brengen. Dit plan werd genadeloos afgeschoten door regelgevende autoriteiten. Later probeerde men een doorstart te maken en wijzigde men de naam van het project naar Diem, maar regelgevende instanties bleven bezwaren maken.

Inmiddels heeft men besloten de handen van het project af te trekken. Het project zelf is verkocht aan één van de voormalige partners, Silvergate Bank uit California, voor het bedrag van 182 miljoen dollar.

Fraude alert! Malware heeft het voorzien op wallets

Tot slot van onze crypto update delen we een fraude alert. Onderzoekers signaleren een update van oude malware onder de naam Mars Stealer. Deze heeft het voorzien op talloze crypto wallets. Het maakt daarbij niet uit of deze aan jouw browser gekoppeld zijn (met uitzondering van Opera, waar de malware niet lijkt te werken) of los digitaal functioneren. De tot nu toe volledige lijst met kwetsbare browsers zie je hier.

De ontwikkelaars bieden het virus voor $ 140,- aan op Darkweb, dus de kans is groot dat we hier flink last van krijgen. Het is dus raadzaam jouw cryptobezit snel in veiligheid te brengen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen