Crypto update: prijs Bitcoin & crypto stijgt. Elon, ETH & Cardano nieuws

Tech Robert Kroes 4 aug 2021
Leestijd: 3 minuten

Na het sluiten van de Amerikaanse financiële markten leggen we zoals gebruikelijk de Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten vast. Daarnaast zien we hoe Elon Musk de Bitcoin prijs een boost geeft, waarom Ethereum (ETH) 35% kan stijgen en wat Cardano (ADA) in petto heeft.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin stijgt in positieve cryptomarkt

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 33.464,56 ($ 39.774,30) en dat is 4,15% hoger dan we gisteren na de sluiting op het digitale koersenbord zagen staan.

Ook de rest van de cryptomarkt herstelt snel. Met uitzondering van enige stable coins zien we alleen positieve live prijzen. Grootste stijger is Polkadot (DOT) met 11,33%. Op de site van Tradincrypto.com zien we hoe alle live cryptoprijzen stijgen.

Hint Elon Musk laat Bitcoin prijs stijgen

De snelle stijging van de Bitcoin prijs komt vooral door Elon Musk. Op een crypto-event hintte hij er namelijk op dat de Bitcoin zijn target van 50% renewable energie voor mining heeft gehaald. Hij laat nu een due diligence uitvoeren en als deze bevestigt dat de mining vooral wordt verricht met groene energie zal Tesla weer Bitcoin accepteren.

Gaat de koers van Ethereum (ETH) 35% stijgen?

Een goedkeuring van Elon Musk voor Bitcoin zal zeker een positief effect op de munt hebben. Een andere cryptomunt waar men een positief effect van verwacht is Ethereum (ETH). Momenteel stijgt de koers snel (op het moment van schrijven + 8,89%) door de aanstaande London Hard Fork, maar analisten denken dat het eind van de stijging nog niet in zicht is.

Katie Stockton van Fairlead Strategies laat namelijk zien dat Ethereum (ETH) beter presteert dan de Bitcoin. Dit leidt tot opwaartse prijsdruik. Hiermee komt het weerstandsniveau op $ 2.724,- in zicht. Als zij dit niveau weet te breken ligt een verdere doorbraak naar het 61,8% Fibonacci niveau voor de hand. De koers kan dan volgens haar doorstijgen naar $ 3.356,- en dat is 35% hoger dan het huidige niveau.

Cardano (ADA) heeft grootse plannen voor de toekomst, waarschuwt voor scams en steekt de draak met criticasters

Cardano (ADA) is al een tijd bezig met de ontwikkeling van een volledige functionaliteit voor smart contracts. Men ligt met deze Alonzo update op schema en men verwacht een release in september. Dit is goed nieuws dat voor criticasters onverwacht komt. Zij waren namelijk nogal sceptisch over de plannen en beschimpten Cardano (ADA) oprichter en topman Charles Hoskinson. Deze kon het niet laten om even een sneer terug te geven.

Tegelijk deelde men een waarschuwing voor scammers die claimen dat Cardano een give-away zou houden. Dit doet Cardano (ADA) echter nooit. Hoskinson waarschuwt dan ook in rake bewoordingen dat je jouw cryptomunten verliest als je meedoet met een Cardano give-away.

Daarnaast heeft Charles Hoskinson in een surprise AMA-sessie wat inkijkjes in de toekomst gegeven. Het was met een speelduur van meer dan 2 uur en een kwartier een fors kado, maar Hoskinson gaf wel een aantal inkijkjes in de toekomst. Zo werkt men aan een nieuwe stable coin die Djed zal gaan heten.

Daarbij wil men zelfs een gereguleerde decentrale bank opzetten. Ook wil men een programma voor crypto-geldautomaten in ontwikkelingslanden opzetten. Tot slot wil men een nieuwe goedkeuringssysteem installeren voor de blokken op de blockchain. De naam is een hele mond vol: Non-Interactive Proofs of Proof-of-Work (NIPOPOWS) en zou binnen 3 tot 5 jaar moeten werken.

Het hele interview kan je hier bekijken.

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen