Robert Kroes
Robert Kroes Tech 5 jun 2021

WANT Crypto update: Prijs Bitcoin en crypto dalen. Timing blijkt alles…

Inmiddels is de Amerikaanse handelsweek ook voorbij. Wij bekijken nogmaals de actuele prijs van de Bitcoin en de live prijzen van de top 25 cryptomunten vast te leggen. Verder bekijken we hoe belangrijk timing is in de cryptowereld. Heeft Elon Musk zich hierin vergist?

Zoals bekend beginnen we met de live Bitcoin prijs en de real live prijzen van top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin daalt net als prijzen top 25 cryptomunten

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 30.587,52 ($ 37.183,99) en dat is 4,01% lager dan bij de sluiting van de markt van gisteren.

Ook de overige cryptomunten noteren nog steeds rode cijfers. De grootste verliezer is Internet Computer (ICP), dat 11,96% verliest. Uiteraard kun je op de site van Tradeincrypto.com 24 uur per dag en dus ook het hele weekend de live cryptoprijzen bekijken.

Heeft Elon Musk zijn hand overspeeld met de Bitcoin tweets van vandaag?

Timing is alles. Dat lijkt Elon Musk maar al te goed te beseffen. Als hij een Tweet over Bitcoin of Dogecoin plaatst gaat de markt bewegen. Zo ook vanmorgen. Toch lijkt er deze keer iets anders aan de hand. Zo meldden wij vanmiddag al dat Justin Sun, oprichter van de Tron (TRX), direct weerwoord gaf.

Ook is er, zoals wij in onze koersverwachting aankondigden, momenteel een belangrijke Bitcoin-conferentie gaande in Miami, waar veel belangrijke spelers in de wereld van de Bitcoin bij elkaar zijn. Daar viel de tweet van Musk uiteraard niet goed. Het verschil met de timing van eerdere tweets is dat de Bitcoin influencers nu bij elkaar zijn. Er wordt dan ook druk overlegd over initiatieven om de invloed van Elon Musk te stoppen.

Dat de pogingen serieus zijn zien we aan de tegenactie van Justin Sun en de koers van de protestmunt ‘StopElon’, die in 24 uur zo’n 40% steeg.

Ook lezen we op Twitter diverse berichten over deelnemers en bedrijven bij Bitcoin Miami die nogal klaar zijn met Elon Musk.

Tot slot verwachten ook neutralere analisten dat de invloed van Elon Musk op de cryptomarkt door verloop van tijd kleiner wordt.

Ethereum mining met Norton Antivirus software binnenkort mogelijk

Anti-virus software maker Norton heeft bekend gemaakt dat zij een eigen mining pool opricht om Ethereum (ETH) te gaan minen. Via die pool kunnen thuisgebruikers met de juiste specificaties van de pc meedoen in het minen van Ethereum. Door de kracht van de computergebruikers te verenigen in een mining pool is de kans om de mining rewards te verdienen groter. De vraag is echter hoe rendabel dit wordt. Zo moeten de computereigenaren die meedoen ook elektriciteit afrekenen en investeren in hardware. Daarnaast vraagt Norton 15% van de opbrengst van de pool als fee. Dit is duur, aangezien andere exploitanten van mining pools slechts 1% commissie vragen.

Binnen 3 weken verwacht men de dienst te lanceren. Dan worden ook de financiële details duidelijker. Bij lancering zal men zich tot Ethereum beperken, hoewel men in de toekomst wellicht ook mining pools voor andere cryptomunten wil openen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
WANT Crypto update: Prijs Bitcoin en crypto dalen. Timing blijkt alles…
Sluiten