Crypto update: Prijs Bitcoin en crypto stijgt: McDonald’s & Apple stappen in

Tech Robert Kroes 10 feb 2022
Leestijd: 4 minuten

Zoals gebruikelijk rond lunchtijd bekijken we de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarna bekijken we hoe McDonald’s, Apple en Wallmarkt in crypto stappen. Tot slot een bevestiging van nieuws dat we al eerder brachten.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs en prijzen top 25 crypto stijgen

Op het moment van schrijven bedraagt de live Bitcoin prijs EUR 39.073,- ($ 44.7330,97). Dit is 2,08% hoger dan gisterenmiddag.

Op een relatief rustige cryptomarkt zien we ook positief sentiment voor de top 25 crypto. Afgezien van de stable coins zien we alleen bij Cosmos (ATOM) en Near (NEAR) negatieve resultaten, maar met respectievelijk -1,70% en -0,71% mag dat eigenlijk geen naam hebben. De grootste winst in de afgelopen 24 uur is op dit moment voor Crypto.comCoin (CRO) met + 5,43%. Op de site van Tradeincrypto.com kun je alle live cryptoprijzen 24 uur per dag analyseren.

Crypto rust stilte voor de storm?

De rust die we momenteel zien kan verraderlijk zijn. Vanmiddag verwachten we namelijk de consumentenprijsindexcijfers en cijfers over de werkeloosheid in Amerika. Deze hebben invloed op de inflatie en daar is Bitcoin gevoelig voor. Ook kan de Amerikaanse aandelenmarkt reageren. Gezien de toenemende correlatie zou dit ook terug kunnen slaan naar de Bitcoin en wellicht de rest van de cryptomarkt. Het kan dus nog een spannende dag worden.

Voorlopig is er vanochtend vooral goed nieuws te melden. Deze keer laten we de technische analyses even voor wat ze zijn en bekijken we welke grote spelers we in de cryptomarkt kunnen verwachten.

Apple stapt voorzichtig in crypto

Lange tijd leek Apple zich afzijdig te houden van alles wat met crypto te maken heeft, maar nu is er toch een voorzichtige eerste stap gezet. Amerikaanse bedrijven krijgen namelijk de mogelijkheid om ‘Tap to Pay’ in te zetten. Dit is een functie waarmee klanten via hun iPhone en een app kunnen betalen. In een persbericht meldt Apple dat de betaalfunctie gekoppeld kan worden met betaalrekeningen, credit cards en digitale wallets. Vele goed verstaanders in de crypto-wereld lezen hier crypto wallets in, al benoemt Apple dit niet specifiek.

Daarnaast is opvallend dat Apple inmiddels communiceert dat ze geïnteresseerd is in crypto en het potentieel op lange termijn onderzoekt.

McDonald’s en Walmarkt stappen ook in crypto (NFT’s en Metaverse)

We zagen al eerder dat McDonald’s zich nadrukkelijk in de cryptogemeenschap mengt. We vroegen ons toen al af of de hamburgergigant plannen had om actief te worden in crypto.

Hoewel de hamburgerketen nog steeds geen officiële mededelingen over crypto doet hebben spotters wel iets opmerkelijks gezien. McDonald’s heeft namelijk een aantal merken en afbeeldingen geregistreerd voor een ‘virtueel restaurant waar virtuele en fysieke goederen verkocht worden’.  Ook zijn er merkenrechten gedeponeerd voor ‘virtuele eet- en drinkproducten’ in de vorm van bestanden met kunst, tekst, audio en video.

Hiermee volgen zijn Walmarkt, dat vorige maand vergelijkbare registraties deed. Als deze twee grote spelers inderdaad actief worden in de markt van NFT’s en Metaverse is dit goed voor de massa-adoptie. Immers, veel van de klanten van beide bedrijven die nu nog niet actief zijn in crypto zullen wellicht wel actief worden zodra zij hun favoriete burger of Walmarkt mascotte digitaal kunnen kopen.

Uiteraard wil een registratie nog niet zeggen dat we een feitelijke lancering gaan zien, maar het lijkt wel duidelijk dat men druk doende is om serieuze stappen te maken.

Manchester United bevestigt sponsordeal met Tezos (XTZ)

Ander nieuws dat we al eerder brachten werd wel officieel bevestigd. Manchester United bevestigde vandaag dat zij een sponsorovereenkomst met Tezos (XTZ) heeft getekend. De meerjarige overeenkomst (duur nog onbekend) levert de voetbalgrootmacht $ 27 miljoen per jaar op. Tezos is al vanaf dit weekend te zien en de club deelde ook al een mooie introductiepromo die we graag delen.

https://youtu.be/uZGhBh5o6Xs

Overigens is het ook de bedoeling dat Tezos en ManU samen gaan werken om de club te promoten via metaverse, NFT’s en klaar te stomen voor Web 3.0. Daarover maakt men later meer bekend. Opvallend genoeg reageren investeerders nog niet massaal. De live Tezos (XTZ) prijs is $ 4,457 en dit is 1,48% lager dan gisteren. Aan de week- en maandresultaten (respectievelijk +18,52% en + 10,29%) hadden beleggers dit nieuws waarschijnlijk al grotendeels ingeprijsd.

Kortom, er zijn weer genoeg ontwikkelingen om te blijven volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.” 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen