WANT crypto lunch: prijs Bitcoin in deadlock, eBay stapt ook cryptomunten

Tech Robert Kroes 12 mei 2021
Leestijd: 3 minuten

Het is weer lunchtijd op de Europese financiële markten, dus weer een mooi moment om de actuele prijs van de Bitcoin en de prijzen van de top 25 cryptomunten vast te leggen. Daarnaast bekijken we hoe de prijs van Bitcoin in een ‘deadlock’ zit en hoe eBay en andere grote partijen crypto steeds meer mainstream maken.

We beginnen uiteraard met de actuele prijs van Bitcoin en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin horizontaal, prijzen top 25 crypto stijgen

Op het moment van schrijven is de Bitcoin prijs EUR 46.181,80 ($ 56.145,01) en dat is 0,4% hoger dan tijdens de lunch van gisteren.

Hiermee blijft de grootste cryptomunt achter bij de meeste prijzen van de top 25 cryptomunten. We zien namelijk vooral stijgende koersen. Eos (EOS) stijgt het snelst met een resultaat van + 40,53% in de afgelopen 24 uur. Er zijn ook enkele dalers, maar als we zien dat VeChain (VET) met een verlies van 3,53% in de afgelopen 24 uur het snelste daalt lijken dit de uitzonderingen op de regel. Uiteraard kan je dat op de site van Tradeincrypto.com zelf bekijken in het overzicht met live crypto prijzen.

Prijs van Bitcoin in deadlock

De horizontale prijsbeweging van Bitcoin blijft dus achter bij het grootste deel van de markt. We zien dat de koers van de Bitcoin nog steeds bullish is omdat deze vanmorgen boven de voortschrijdende gemiddeldes kwam, maar dat de weerstand op $ 60.000,- op het moment onbreekbaar lijkt. Deze situatie, waarin twee tegengestelde processen elkaar blokkeren heet een deadlock en die situatie is gevaarlijk. Immers, naar mate de Bitcoin langer blijft falen om door de $ 60.000,- heen te breken is de winstkans voor korte-termijn traders lager en zullen zij hun blik verleggen. Dit effect wordt sterker omdat de andere cryptomunten wel stijgen. Hoe langer deze situatie duurt, hoe groter de kans dat er een verdere correctie volgt.

Er is dus sprake van een onzekere markt, waarbij het van belang is hoe snel de Bitcoin overtuigend door $ 60.000,- om op korte termijn bullish te blijven.

Cryptoprijzen stijgen door institutionele beleggers en massa-adoptie

Vraag is natuurlijk waarom de andere cryptomunten wel stijgen nu de Bitcoin horizontaal handelt. Dit komt vooral doordat grote partijen steeds meer interesse tonen in cryptomunten.

Zo speelt eBay in op de toenemende populariteit van DeFi en Non-fungible tokens. Deze zijn vanaf nu namelijk ook te veilen via eBay. Men begint met een beperkt aanbod door verkopers met een betrouwbare historie. Ook maakte de veilingsite al eerder bekend dat zij cryptomunten als betaalmiddel gaan accepteren.

Tegelijk werken Coinbase en de Japanse SoftBank aan een nieuw crypto-initiatief in Brazilië. Zij richten zich daar op het fondsbeleggen in cryptomunten.

Tot slot maakten miljardairs Peter Thiel, Louis Bacon en Alan Howard bekend dat zij een nieuwe cryptobeurs gaan openen die zich, net als eBay gaat richten op DeFi. Met $ 10 miljard dollar is de investering in het initiatief onder de naam Bullish Global, zeker serieus te nemen. In het persbericht van de investeringen wordt nog geen startdatum voor de cryptobeurs genoemd.

Al deze ontwikkelingen tonen het steeds grotere vertrouwen in de crypto-industrie. Vraag is wanneer de investeerders in Bitcoin opstaan om de grootste cryptomunt mee te nemen in deze positieve flow.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen