WANT Bitcoin lunch: prijs Bitcoin stabiel, beren en walvissen in gevecht

Tech Robert Kroes 16 jun 2021
Leestijd: 3 minuten

Zoals gebruikelijk kijken we tijdens lunchtijd op de Europese financiële markten naar de actuele Bitcoin prijs en prijzen van top 25 cryptomunten. Daarnaast zien we dat de bears en whales met elkaar in gevecht zijn om de Bitcoin. Wat kun je verwachten?

We beginnen uiteraard met de actuele Bitcoin prijs en prijzen van top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin stabiel, prijzen top 25 cryptomunten dalen

Op het moment van schrijven bedraagt de actuele Bitcoin prijs EUR 32.788,42 ($ 39.796,83) en dat is 0,42% lager dan tijdens de crypto lunch van gisteren.

Daarmee blijft de prijs van de grootste cryptomunt stabiel, zeker in vergelijking met de prijzen van de top 25 cryptomunten, die momenteel dalen. Enige uitzondering is Monero (XMR), dat + 2,17% noteert. Voor de rest zien we dus alleen rode cijfers, waarbij InternetComputer (ICP) met een verlies van 11,47% in 24 uur het zwaarst getroffen wordt. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag de live cryptoprijzen bekijken.

Beren in gevecht om controle op Bitcoin prijs

Tot de grote correcties die we in mei zagen waren de bulls heer en meester over de koers van de Bitcoin. De prijsstijgingen bleven doorlopen en een neerwaartse koers leek ver weg. In mei volgde de reality call en inmiddels vechten de beren met de bulls om invloed over de koers van de Bitcoin. Dit zien we aan de Average Directional Index (ADX) en Directional Movement Index (DMI). De ADX meet de richting van een trend en de DMI laat zien of deze bullish of bearish is.

Op dit moment is de conclusie dat de beren momenteel aan kracht winnen en niet makkelijk kunnen worden verslagen. Men verwacht op basis van deze modellen dan ook dat de koersstijging naar $ 40.000,- tijdelijk is. Men houdt serieus rekening met een aanzienlijke correctie.

De whales vechten deze keer mee

Het opvallende is dat de grootbezitters van Bitcoin, de whales, anders over de te komen koersontwikkeling lijken te denken. Uit data van Santiment blijkt namelijk dat houders van adressen met minimaal 100 en maximaal 10.000 BTC juist hebben bijgekocht en inmiddels 48,7% van de totaal hoeveelheid Bitcoin in bezit hebben. Dit doet men duidelijk omdat men in de toekomst hogere koersen verwacht.

Daarbij toonde Santiment vorige week al dat het aantal wallets dat tussen 100 en 10.000 Bitcoins in bezit heeft ook toeneemt. Hoewel deze cijfers (van vorige week) ook al een bearish trend op dit moment laten zien lijkt het vertrouwen in de toekomst dus groot. Het blijft vooralsnog dus een onzekere markt die wij uiteraard blijven volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen