WANT Bitcoin lunch: Prijs Bitcoin stijgt, adoptie en interview MicroStrategy

Tech Robert Kroes 15 jul 2021
Leestijd: 3 minuten

Zoals gebruikelijk bekijken we tijdens de lunch de actuele Bitcoin prijs en de live prijzen van de top 25 cryptomunten. Daarnaast bekijken we een aantal statistieken die een probleem met de adoptie van Bitcoin aantonen. Tot slot blikken we vooruit op een interview met de kopman van MicroStrategy, Michael Saylor, die een rotsvast vertrouwen in Bitcoin houdt.

We beginnen uiteraard met de live prijs van Bitcoin en de actuele prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin stijgt licht in positieve cryptomarkt

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin prijs EUR 27.518,03 ($ 32.566,19). Dit is 0,76% hoger dan tijdens de Bitcoin update van gisteren.

Hiermee doet de Bitcoin voorzichtig mee met het positieve sentiment dat vandaag op de cryptomarkt de overhand heeft. Er zijn nog wel negatieve resultaten te zien. Filecoin (FIL) noteert met -1,34% het grootste verlies, dus dat valt mee. De grootste stijger is BinanceCoin (BNB), die 7,40% winst in 24 uur noteert. Op de site van Tradeincrypto.com kun je alle live cryptoprijzen bekijken.

On-chain metrics duiden op dip in vertrouwen Bitcoin

Analisten van Glassnode hebben in kaart gebracht hoe het met de Bitcoin adoptie onder beleggers verloopt. Deze statistieken tonen een probleem aan.

Zo zien we dat het aantal actieve Bitcoin-adressen per dag sinds juni zwaar terugvalt (ongeveer 50%).

Ook het aantal adressen dat meer dan 1.000 Bitcoin bezit valt sinds de piek van dit jaar behoorlijk terug. Wat daarbij opvalt is dat de statistiek (nog) geen tekenen van herstel vertoont. Daaruit blijkt dat veel whales niet investeren om ‘de dip’ te kopen. Dit kan twee dingen betekenen. Zo kunnen zij hun winst geïncasseerd hebben en uit de Bitcoin (en/of cryptohandel) gestapt zijn. Een andere mogelijkheid is dat zij verwachten dat de dip nog lager zal liggen en dus bij een lagere koers in willen stappen.

Tot slot zien we dat ook het aantal nieuwe adressen veel minder snel groeit dan aan het begin van het jaar. Daarmee kunnen we voorzichtig concluderen dat er ook minder nieuwe beleggers instappen.

De statistieken zijn hier te bekijken. Keerzijde van de medaille is dat we ook zien dat er snelle verbeteringen mogelijk zijn als de markt weer bullish wordt.

MicroStrategy’s Michael Saylor houdt rotsvast vertrouwen

Een van de factoren die de vorige bull-run startte was het feit dat institutionele beleggers massaal toestromen. Een van de eerste grote bedrijven die fors in Bitcoin investeerde was MicroStrategy. Sterker nog, ook tijdens de recente correcties toonde dit bedrijf vertrouwen door verder in Bitcoin te investeren. Topman Michael Saylor gaf een interview aan Natalie Brunell, die met Coin Stories een podcast over crypto heeft. Het volledige interview komt later vandaag online, maar er zijn alvast enige fragmenten vrijgegeven. Zo spreekt Saylor hier over wat hij zou zeggen tegen president Joe Biden en FED-president Jerome Powell over de Bitcoin.

Ook beschrijft hij hoe Bitcoin in zijn ogen de ‘Big Tech’ van nu is.

Het is duidelijk: de huidige crisis heeft het vertrouwen van Saylor en MicroStrategy nog niet aangetast.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen